Uradni list

Številka 37
Uradni list RS, št. 37/2005 z dne 11. 4. 2005
Uradni list

Uradni list RS, št. 37/2005 z dne 11. 4. 2005

Kazalo

1292. Pravilnik o izdaji diplome in potrdila o izpopolnjevanju, stran 3501.

Na podlagi 47. člena in 106. člena Statuta Univerze v Ljubljani je senat Univerze v Ljubljani na seji dne 22. 3. 2005 sprejel
P R A V I L N I K
o izdaji diplome in potrdila o izpopolnjevanju
1. člen
S tem pravilnikom se določa oblika in postopek za izdajo diplome, potrdila o opravljenem izpopolnjevanju po študijskem programu za izpopolnjevanje in potrdila o drugih oblikah strokovnega izpopolnjevanja.
2. člen
Po opravljenih obveznostih študijskega programa za pridobitev izobrazbe izda Univerza v Ljubljani (v nadaljnjem besedilu: Univerza) študentu diplomo, ki je javna listina.
Diploma se izda na posebnem, z vodnim žigom zaščitenem papirju, na katerem je kot podlaga odtisnjena celostna podoba Univerze.
Sestavni del diplomske listine je »priloga k diplomi«.
3. člen
Diploma o zaključenem študiju prve stopnje (visokošolski strokovni študijski programi, univerzitetni študijski programi) oziroma druge stopnje (magistrski študijski programi) vsebuje navedbo članice, na kateri je študij potekal, študijski program, stopnjo izobraževanja ter strokovni naslov, ki se podeljuje.
4. člen
V diplomi se navedejo ime in priimek kandidata, datum in kraj njegovega rojstva, članico, na kateri je študij potekal, ter področje oziroma smer študija. Diploma ima zaporedno številko, datum izdaje, pečat Univerze ter podpisa rektorja in dekana članice, na kateri je študij potekal. V primeru, da je študij interfakultetni, diplomo podpišejo dekani članic, na katerih je študij potekal.
5. člen
Diploma o doktoratu znanosti nosi ime Univerze in članice na kateri je doktorat opravljen. V diplomi se navedejo ime in priimek kandidata, datum in kraj njegovega rojstva, naslov disertacije, ime mentorja in morebitnih somentorjev ter datum zagovora in promocije.
Podpišeta jo rektor in dekan članice, na kateri je bil doktorat opravljen.
V diplomo je vtisnjen pečat Univerze.
6. člen
Po opravljenih obveznostih na študijskem programu za izpopolnjevanje, ki ga izvaja članica Univerze, se kandidatu izda potrdilo.
V potrdilu se navede naziv programa in njegovo trajanje, lahko pa tudi dela, za katera se je kandidat usposobil. Potrdilo podpišeta dekan članice, na kateri je potekal program izpopolnjevanja ter rektor. Potrdilo je javna listina.
7. člen
Po zaključenih različnih oblikah neformalnega učenja, ki jih izvaja članica Univerze (tečaji, seminarji, delavnice, poletne šole, programi usposabljanja ipd.) se kandidatu izda potrdilo.
Potrdilo podpiše dekan članice.
8. člen
Vse diplome in potrdila, ki jih izdajajo Univerza in njene članice in so javne listine so sestavljene v slovenskem jeziku.
Priloga k diplomi se izda v slovenščini in v angleščini na posebnem obrazcu, ki ga predpiše minister, pristojen za visoko šolstvo.
9. člen
O izdanih diplomah in potrdilih Univerza in njene članice vodijo posebno evidenco v skladu z zakonom in posebnimi predpisi.
10. člen
Ta pravilnik se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Ljubljana, dne 22. marca 2005.
Rektor
prof. dr. Jože Mencinger l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti