Uradni list

Številka 68
Uradni list RS, št. 68/2003 z dne 14. 7. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 68/2003 z dne 14. 7. 2003

Kazalo

3305. Odlok o zazidalnem načrtu za območje počitniških hiš v Padeškem vrhu (območje urejanja P6), stran 10616.

Občinski svet občine Zreče je na podlagi 12., 23., 174. in 175. člena zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 110/02) ter na podlagi 16. člena statuta Občine Zreče (Uradni list RS, št. 28/99, 11/01 in 81/02) na seji dne 30. 6. 2003 sprejel
O D L O K
o zazidalnem načrtu za območje počitniških hiš
v Padeškem vrhu
(območje urejanja P6)
I. UVODNE DOLOČBE
1. člen
S tem odlokom se sprejme zazidalni načrt za območje počitniških hiš v Padeškem vrhu (območje urejanja P6), ki ga je izdelalo podjetje Urbana Kočar in Kočar d.n.o. Velenje pod št. proj. 210/00 z datumom marec 2000 – februar 2002 (v nadaljevanju: ZN), in ki je sestavni del tega odloka.
2. člen
Soglasja in pogoji, ki so jih k ZN iz 1. člena tega odloka podali organi in organizacije, so sestavni del tega odloka.
Sestavni del tega odloka je tudi poročilo o vplivih na okolje za gradnjo počitniškega naselja na Padeškem vrhu, ki ga je pod št. 155-1147/02 z datumom 26. 6. 2002 izdelal OIKOS d.o.o. Domžale.
3. člen
ZN iz 1. člena tega odloka vsebuje besedilo in grafične priloge.
Besedilo obsega: splošni del, pogoje in soglasja ter obrazložitev ZN
Grafične priloge obsegajo:
– izrezi iz planskih dokumentov Občine Zreče M 1:25.000, 1:5.000,
– izrez iz strokovnih podlag za ZN – M 1:5.000,
– širši prikaz ureditvenega območja – M 1:5.000,
– situacija obstoječega stanja z mejo ZN – M 1:500,
– arhitektonsko zazidalna situacija z zazelenitvijo – M 1:500,
– karakteristični prerezi – M 1:500/500,
– kotirana situacija – M 1:500,
– situaciji komunalnih vodov in naprav – M 1:500,
– situacija funkcionalnih zemljišč – parcelacija – M 1:500,
– etapnost izvajanja ZN – M 1:500.
II. MEJA UREDITVENEGA OBMOČJA ZN
4. člen
Ureditveno območje ZN za območje počitniških hiš v Padeškem vrhu (območje urejanja P6) zajema del gozdnih površin ob lokalni cesti v Padeškem vrhu.
Ureditveno območje ZN zajema parc. št. 98/2, 89/10 in 89/11, k.o. Padeški vrh. Meja ureditvenega območja ZN poteka po zunanjih robovih parc. št. 89/10 in 89/11, k.o. Padeški vrh, s tem da poteka na zahodni strani, v oddaljenosti ca. 15 m, vzporedno z zahodnim robom parc. št. 89/10 in 89/11, k.o. Padeški vrh, preko parcele št. 89/2, k.o. Padeški vrh.
III. USKLAJENOST ZN S PLANSKIMI AKTI OBČINE ZREČE
5. člen
Ureditveno območje iz 4. člena tega odloka, je v prostorskih sestavinah planskih aktov Občine Zreče (odlok o spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Slovenske Konjice za obdobje 1986 – 2000 – dopolnjen 1993 in 1994, in družbenega plana razvoja Občine Slovenske Konjice za srednjeročno obdobje 1986 – 1990 za območje Občine Zreče – dopolnjen 1998 (Uradni list RS, št. 64/99) opredeljeno kot ureditveno območje naselij z evidenčno št. 6, njegova pretežna namembnost pa je za gradnjo počitniških objektov; ureditveno območje leži znotraj regijskega parke Pohorje (RP222) ter območja kompleksnega varstva kulturne krajine južno Pohorje (OKV); za ureditveno območje je opredeljena obveznost izdelave prostorskega ureditvenega načrta (PIN) in sicer zazidalnega načrta (ZN).
Predvidene ureditve znotraj ureditvenega območja ZN za območje počitniških hiš v Padeškem vrhu (območje urejanja P6) so usklajene s planskimi izhodišči iz prostorskih sestavin planskih aktov Občine Zreče.
IV. NAMEMBNOST UREDITVENEGA OBMOČJA
6. člen
ZN za območje počitniških hiš v Padeškem vrhu opredeljuje naslednje ureditve:
a) Prometne ureditve:
Predvidene prometne ureditve so naslednje:
– po potrebi je predvidena rekonstrukcija cestišča obstoječe lokalne ceste (A-A) na šir. vozišča 4,75m z obojestransko bankino 0,5m;
– predvidena je ukinitev dveh gozdnih poti, ki se jih po potrebi nadomesti izven ureditvenega območja ZN;
– izvedba dveh predvidenih internih dovoznih makadamskih cest (a-a in b-b) šir. 3,5m z obojestransko bankino 0,5m in obračališčema;
– za potrebe parkiranja je v koridorju obeh internih dovoznih cest, ki znaša 9,5m (2 x 1,75m z obojestransko bankino 0,5m ter obojestranskim varnostnim pasom 3 m) dovoljena izvedba vzdolžnih parkirnih prostorov na tistih delih varnostnega pasu, ki ne bo zaseden z useki ali nasipi ceste.
b) Gradnja novih objektov:
Predvidena je gradnja 13 počitniških objektov (oznaka 1 do 13) ter čistilne naprave za potrebe počitniških objektov.
c) Druge ureditve:
Predvidene so ureditve dovozov do posameznih objektov, ureditve zelenic in zasaditev parcel ter sanacije nastalih brežin.
V. POGOJI ZA URBANISTIČNO IN ARHITEKTONSKO OBLIKOVANJE
7. člen
Za oblikovanje predvidenih počitniških objektov je potrebno pri izdelavi projektne dokumentacije sodelovanje pristojne službe za varstvo kulturne dediščine; načeloma pa je potrebno upoštevati naslednja izhodišča:
– počitniški objekti so lahko locirani na posamezne parcele znotraj gabaritov, ki so določeni na graf. prilogi št. 7 zazidalnega načrta,
– tloris počitniških objektov naj bo praviloma podolgovat z največjo dovoljeno zazidano površino 65m2, daljša stranica objekta je praviloma vzporedna s terenskimi plastnicami,
– tloris čistilne naprave naj bo praviloma podolgovat (3 m x 4,5 m),
– parkiranje za osebna vozila naj se uredi z nadstrešnico ob objektih na tistih delih objekta, do katerih je mogoče izvesti dovoz z najmanjšimi posegi v teren. Nadstrešnica mora biti odprta lesena konstrukcija, ki bo povezana s streho na počitniškem objektu v oblikovno celoto,
– višinski gabarit: (praviloma vsaj na eni strani v celoti vkopana) klet + pritličje + mansarda (izkoriščeno podstrešje) s kolenčnim zidom največ 0,6 m,
– streha mora biti simetrična dvokapnica z naklonom 40°–45°; dovoljeni so zaključki strehe s čopi; osvetljevanje prostorov v mansardi je dovoljeno le z okni na čelnih fasadah; strešna kritina mora biti temnosive barve,
– fasadne odprtine morajo biti pravokotne oblike z daljšo vertikalo; širina vmesnih polnih delov fasade mora presegati širino okenskih odprtin; zid nad terenom mora biti obložen z naravnim materialom; fasade morajo biti ometane z ometom v nevsiljivih barvah ter v čim večji možni meri obložene tudi z lesom; vsi vidni leseni deli na fasadah (napušči, stavbno pohištvo, ograje) morajo biti v barvi naravnega lesa.
8. člen
Elementi za zakoličbo so opredeljeni v projektu iz 1. člena tega odloka in so obvezni.
Posamične objekte je dovoljeno locirati znotraj območja določenih mejnih gabaritov na posamezni parceli kot so določeni na graf. pril. št. 7 v projektu iz 1. člena tega odloka; pri določanju lokacije objektov je potrebno upoštevati pogoje iz geotehničnega poročila ter upoštevati v čim večjem možnem obsegu obstoječe drevje.
Pred pričetkom zakoličbe je potrebno vse kote preveriti na terenu.
9. člen
Tolerance pri tlorisnih gabaritih počitniških objektov so: do ±1 m ob upoštevanju podolgovate tlorisne zasnove objektov, zazidalne zasnove in mejnih gabaritov za lociranje objektov.
Tolerance pri tlorisnih gabaritih čistilne naprave so: do ±2 m ob upoštevanju podolgovate tlorisne zasnove objekta in mejnih gabaritov za lociranje objekta.
Tolerance pri višinskih gabaritih so: višinske kote objektov se določijo glede na tlorisno postavitev objekta na parcelo; toleranca pri višinskih gabaritih je ±0,3 m za vse objekte.
VI. POGOJI ZA PROMETNO IN KOMUNALNO UREJANJE
Promet
10. člen
Obravnavano območje počitniških hiš je dostopno po asfaltirani cesti Zreče–Rogla. Okrog 350 m nad turistično kmetijo Mernik, na nadmorski višini 922, se odcepi asfaltirana lokalna cesta, ki poteka po zahodnem robu obravnavanega zazidalnega območja. Obstoječa lokalna cesta (A-A) bo po potrebi deloma rekonstruirana. Predvidena je širina vozišča 4,75 m in obojestranska bankina 0,50 m ter ureditev odvodnjavanja z obcestnimi jarki.
Za dostop do počitniških hiš je predvidena izvedba dveh slepih napajalnih cest (a-a za napajanje objektov 1 do 3 in čistilne naprave; b-b za napajanje objektov 4 do 13) s priključkoma na rekonstruirano lokalno cesto in obračališčema.
Interne napajalne ceste morajo biti z utrjenim voziščem širine 3,50 m z obojestransko bankino širine 0,50 m. Parkirni prostori so nanizani ob internih napajalnih cestah. Dovozi do objektov morajo biti izvedeni tako, da bodo posegi v teren čim manjši.
Da bi se preprečila onesnaženost tal z nevarnimi snovmi morajo biti vozne, parkirne in manipulativne površine vodotesno urejene (asfalt, beton, tlakovci z zabetoniranimi fugami) obdane z robniki in nagnjene proti odtokom, ki morajo biti opremljeni z lovilci olj.
Od parkirnih prostorov so predvidene pešpoti z makadamsko utrditvijo ali tlakovane s pohorskim škrilavcem.
Kanalizacija
11. člen
Za območje počitniških hiš je predvidena lokalna čistilna naprava in izvedba fekalne kanalizacije. Lokacija čistilne naprave je določena na skrajnem severnem, najnižjem delu ureditvenega območja. Čistilna naprava mora biti kapacitete najmanj 65 PE. Čistilna naprava naj bo mehansko-biološka in vkopana, tako da se prepreči povečanje nivoja hrupa zaradi delovanja puhal in črpalk ali emisij vonja. Priporoča se izvedba iztoka iz čistilne naprave v potok, ki se nahaja okrog 250 m zahodno od lokacije. V primeru, da bo iztok urejen na ponikanje je potrebno pridobiti soglasje Ministrstva za okolje in prostor.
Padavinske vode s streh in utrjenih površin so odvajane s površinskimi odtočnimi jarki v naravne odtočne jarke, kar mora biti usklajeno z geomehanskim poročilom. Meteorne voda z voznih in parkirnih površin mora biti odvajana v odtočne jarke le preko lovilcev olj.
Vodovod
12. člen
V izgradnji je nov lokalni vodovod za področje Padeškega vrha. Cevovod bo potekal ob obstoječi krajavni cesti po robu ureditvenega področja. Kapaciteta novih cevovodov bo omogočila oskrbo počitniških hiš s pitno in požarno vodo. Predviden je cevovod v zaključeni zanki, ki bo omogočal priključek novih počitniških hiš in namestitev nadzemnih požarnih hidrantov.
Elektrika in javna razsvetljava
13. člen
Obstoječa transformatorska postaja je v oddaljenosti 200 m od ureditvenega območja počitniških hiš. Novo naselje počitniških hiš bo priključeno na obstoječo transformatorsko postajo. Po presoji dobavitelja električne energije bo eventualno potrebna zamenjava obstoječega transformatorja. Nizkonapetostni razvod od TP bo izveden v kabelski izvedbi.
Predvidena je javna razsvetljava na nizkih kandelabrih, ki bodo postavljeni v koridorju obeh internih dovoznih cest.
Telefonsko omrežje
14. člen
Telefonsko omrežje za ureditveno območje počitniških hiš bo izvedeno v kabelski izvedbi in bo priključeno na obstoječe nadzemno telefonsko omrežje, ki poteka po zahodni strani ureditvenega območja.
Ogrevanje
15. člen
Ogrevanje zgradb je predvideno v posameznih objektih s pečmi na lahko kurilno olje, plin ali drva. Da bo onemogočeno preseganje maksimalno dovoljenih emisij snovi v zrak je v pečeh potrebno zagotoviti ustrezno nastavitev izgorevanja.
Ravnanje z odpadki
16. člen
Zbiranje in odvoz odpadkov bo urejeno skladno z občinskim odlokom o ravnanju z odpadki na področju Občine Zreče. Ob posameznih zgradbah morajo biti postavljeni smetnjaki. Odvoz odpadkov mora biti urejen po urniku, ki velja za sosednje stanovanjske zgradbe.
Izgradnja komunalnih naprav
17. člen
Za posamezne komunalne objekte bo potrebno izdelati vso zakonito predpisano dokumentacijo za izgradnjo, v skladu s pogoji upravljalcev komunalnih naprav.
VII. POGOJI ZA VAROVANJE NARAVNE IN KULTURNE DEDIŠČINE TER VAROVANJE IN IZBOLJŠANJE BIVALNEGA IN DELOVNEGA OKOLJA
1. Varovanje naravne in kulturne dediščine
18. člen
Ureditveno območje ZN leži znotraj regijskega parka Pohorje (RP 222) ter območja kompleksnega varstva kulturne krajine južno Pohorje (OKV).
Določitev območja kompleksnega varstva kulturne krajine južno Pohorje (OKV) predstavlja uvajanje novih zvrsti – kulturne krajine in območij kompleksnega varstva kulturne dediščine. Meje so okvirne in se bodo v naslednji fazi, pri izdelavi novega prostorskega plana, natančneje definirale. Varovalni status Pohorja kot celote in posledično tudi prostorski način urejanja tega območja še ni dorečen, saj je površje Pohorja predvideno za regijski park, med tem, ko njegovi južni obronki s samotnimi kmetijami in naselji do sedaj niso imeli ustreznega pravnega varstva.
Pri izdelavi projektne dokumentacije ter pri izvajanju posegov, ki so opredeljeni v 6. členu tega odloka, je potrebno upoštevati tudi naslednje varstvene in razvojne usmeritve:
– v celoti je potrebno upoštevati zahteve in priporočila iz poročila o vplivih na okolje za gradnjo počitniškega naselja na Padeškem vrhu iz 2. člena tega odloka;
– gozd, ki meji na ureditveno območje ZN mora ohraniti svojo ekološko stabilnost in vrstno sestavo;
– pri načrtovanju in izvedbi zasaditev se lahko uporabijo le avtohtone vrste drevja in grmovnic;
– načrtovanje infrastrukturnih vodov se mora uskladiti z načrtovanjem zasaditve tako, da se zagotovi zadosten odmik vodov od vegetacije; pri posameznih vodih je potrebno zagotoviti odmik od koreninskega sistema dreves v širini krošnje drevesa;
– pri načrtovanju in izvedbi tlakovanja površin v neposredni bližini dreves je potrebno zagotoviti zadostno propustnost podlage (drevesne rešetke, odprte površine pod drevjem ipd.) tako, da je omogočen dotok padavinske vode do koreninskega sistema rastlin;
– pri izvajanju gradbenih del je potrebno večja drevesa v bližini zaščititi pred poškodbami.
V primeru odkritja naravne vrednote, je potrebno o tem obvestiti Zavoda RS za varstvo narave, OE Celje ter ustaviti vse dejavnosti, ki bi lahko ogrozile naravno vrednoto.
Za oblikovanje predvidenih počitniških objektov je potrebno pri izdelavi projektne dokumentacije pridobiti kulturnovarstvene pogoje in soglasje pristojne službe za varstvo nepremične kulturne dediščine.
2. Varovanje krajinskih značilnosti, dobrin splošnega pomena, plodne zemlje
19. člen
Plodno zemljo, ki bo odstranjena pred gradnjo objektov in izvedbo prometnih površin, je potrebno uporabiti za ureditev zelenic in nasipov.
Pri gradnji objektov je potrebno ohranjati v čim večjem obsegu drevesa na parceli; parcele ne smejo biti ograjene.
3. Varovanje in izboljšanje bivalnega in delovnega okolja
a) Ukrepi med gradnjo
20. člen
Med izvajanjem posegov v prostor in gradnjo objektov je potrebno upoštevati naslednje pogoje:
– pri vseh izkopih je potrebno morebitni humus, ki bo odstranjen pred posegom, ustrezno uskladiščiti v bližini lokacije in ga kasneje uporabiti za saniranje poškodb tal;
– pri dovozu materiala naj se uporabljajo obstoječe ceste in vlake;
– v primeru, da bi prišlo do izlitja olja ali goriva na neutrjeno površino, je potrebno takoj izkopati onesnaženo zemljino, jo ustrezno shraniti in predati pooblaščeni organizaciji za ravnanje z nevarnimi odpadki;
– komunalne in gradbene odpadke, ki bodo nastali pri gradnji, morajo izvajalci odstraniti in jih predati pooblaščeni organizaciji za zbiranje posameznih vrst odpadkov;
– pri vseh poškodbah vegetacijske odeje je potrebno sprotno poskrbeti za ukrepe za zmanjšanje erozije in mesta razritja takoj po končanem posegu poravnati in zatraviti;
– dela se zaradi življenjskega ciklusa živalskih vrst ne smejo začeti pred koncem junija in naj se končajo vsaj mesec dni pred zaključkom letnega vegetacijskega obdobja; dela je potrebno opraviti brez miniranja.
b) Osončenje
21. člen
Pri lociranju objektov je pozornost usmerjena na zadostne odmike od objektov, kar naj omogoči enakomerno osončenje vseh objektov.
c) Vodnogospodarski pogoji
22. člen
Pri vseh posegih v ureditvenem območju je potrebno upoštevati naslednje vodnogospodarske pogoje:
– pri vseh posegih v prostor se morajo predvideti ukrepi za preprečevanje onesnaževanja tal,
– upoštevati je potrebno lego obstoječih komunalnih vodov in pri projektiranju novih je potrebno zagotoviti predpisane medsebojne horizontalne in vertikalne odmike, ter za priključek na obstoječe komunalne vode pridobiti soglasja upravljalcev,
– ureditev kanalizacije mora biti izvedena v skladu z veljavnimi predpisi,
– pri izbiri ustreznega načina čiščenja odpadnih vod je potrebno iskati enotno rešitev za posamezna naselja oziroma dele naselij in pri tem upoštevati pogoje, ki jih predpisuje uredba o emisiji snovi in toplote pri odvajanju odpadnih vod iz komunalnih čistilnih naprav (Uradni list RS, št. 35/96),
– oskrba z vodo mora biti urejena v skladu z ustreznimi predpisi,
– vodnogospodarske pogoje je potrebno upoštevati pri izdelavi ustrezne tehnične dokumentacije v skladu z navodili v Uradnem listu SRS, št. 27/84; k dokumentaciji je potrebno pridobiti soglasje Vodnogospodarskega podjetja Ptuj.
d) Zrak
23. člen
Predvideni objekti v območju ZN ne smejo predstavljati možnosti povečanja onesnaženja zraka (prah, SO(2) ipd). Ogrevanje objektov mora biti zagotovljeno z lahkimi gorivi in drvmi pri tem pa je v pečeh potrebno zagotoviti ustrezno nastavitev izgorevanja.
e) Hrup
24. člen
Ureditveno območje ZN je opredeljeno v II. stopnjo varstva pred hrupom (II. območje), ki navaja: območje, kjer ni dopusten noben poseg v okolje, ki je moteč zaradi povzročanja hrupa, to je območje, ki je primarno namenjeno bivanju oziroma zgradbam z varovanimi prostori, čisto stanovanjsko območje, okolica objektov vzgojnovarstvenega in izobraževalnega programa ter programa osnovnega zdravstvenega varstva, območje igrišč ter javnih parkov, javnih zelenih in rekreacijskih površin. Za to območje so po 4. členu uredbe o hrupu v naravnem in življenjskem okolju (Uradni list RS, št. 45/95) določene mejne dnevne in nočne ravni hrupa, in sicer nočna raven: 45 dBA (od 22. do 6. ure) in dnevna raven: 50 dBA (od 6. do 22. ure).
Stanje hrupa se bo po predvidenih ureditvah v ureditvenem območju od dosedanjega povečalo predvsem zaradi avtomobilskega prometa, zato so v ZN iz 1. člena tega odloka določeni ukrepi, ki naj delujejo za ublažitev hrupa (protihrupne zazelenitve, omejitev hitrosti vožnje), in so obvezni.
f) Ureditve za obrambo in zaščito
25. člen
V zazidalni zasnovi ZN iz 1. člena tega odloka so upoštevani pogoji s področja varstva pred požari. K vsem objektom je omogočen dovoz urgentnih vozil po glavnih in internih dovoznih cestah, ki morajo biti utrjene in zgrajene tako, da omogočajo vožnjo z gasilskimi vozili (nosilnost ipd.). Predvidena je izgradnja hidrantnega omrežja.
Za posamezne nove objekte, je na osnovi izračuna povečane obremenitve pri projektiranju objektov treba upoštevati takšne materiale in naprave, ki ustrezajo varnosti objekta in njegovih naprav pred požarom. Zaradi povečane varnosti pred požarom je v objektih obvezno upoštevati potrebne naprave in sredstva za gašenje požara.
VIII. DRUGI POGOJI ZA IZVEDBO ZN
Zelene površine in zunanje ureditve
26. člen
Koncept zasaditve v projektu iz 1. člena tega odloka je osnova za podrobnejšo obdelavo zasaditve v projektih zunanjih ureditev za posamezne objekte, pri katerih je potrebno upoštevati:
– v največjem možnem obsegu ohranjanje obstoječih gozdnih površin – južni del ureditvenega območja ostaja gozd;
– ureditev/zasaditev območja tako, da bo v prostoru tvorilo oblikovno in funkcionalno celoto;
– oblikovanje ustreznega razmerja odprtih in zaprtih (zasajenih) površin;
– zaščita pred negativnimi vplivi (prah, hrup, vizualne motnje);
– dovoljena je uporaba le domačih drevesnih in grmovnih vrst.
Zazelenitev mora biti zasnovana s poudarki na:
– obvezni sanaciji gozdnega roba;
– obvezni sanaciji brežin, ki bodo nastale zaradi izvedbe dovoznih cest in gradnje objektov;
– predvideni dodatni zasaditvi z avtohtonimi grmovnicami predvsem ob predvidenih prostorih za smetnjake ter na brežinah ob obeh dovoznih cestah;
– brežine predvidenih nasipov ob objetih se morajo zaključiti na nivoju terena v oddaljenosti 2m od parcelne meje.
Med posameznimi parcelami ni dovoljena postavitev ograj.
Geotehnični pogoji
27. člen
Geotehnične pogoje temeljenja posameznih objektov in izvedbo drugih ureditev v območju ZN morajo pridobiti posamezni investitorji pred izdelavo projektne dokumentacije oziroma pred izdajo dovoljenja za gradnjo oziroma za poseg v prostor.
IX. ETAPNOST IZVAJANJA ZN
28. člen
Za etapnost izvajanja na ureditevnem območju ZN veljajo naslednji splošni pogoji:
– načeloma velja, da je pred odpiranjem novih zemljišč za gradnjo, t.j. pred začetkom nove etape izgradnje objektov, obvezna izvedba komunalne infrastrukturne mreže za normalno funkcioniranje območja,
– etapnost priprave in ureditve stavbnih zemljišč znotraj ureditvenega območja ZN, bo določena v skladu z investicijskimi programi investitorjev ter v skladu z načeli urejanja območja,
– do pričetka gradenj ostaja namembnost površin nespremenjena, s tem, da se lahko izvajajo posegi, ki omogočajo normalno uporabo zemljišč in načrtovano realizacijo predvidenih posegov skladno z zazidalnim načrtom.
29. člen
Etapnost je opredeljena za območja predvidenih novih objektov in ureditev, ki pomenijo iz vidika poteka komunalne ureditve in gradnje predvidenih objektov časovno zaključeno celoto:
etapa a:
– izvedba interne dovozne ceste a-a ter priključka na lokalno cesto A-A,
– izgradnja čistilne naprave;
etapa b:
– izvedba objektov 1 do 3,
– izvedba potrebnih zunanjih ureditev in vseh predvidenih zasaditev;
etapa c:
– (rekonstrukcija ceste A-A),
– izvedba interne dovozne ceste b-b ter priključka na lokalno cesto A-A,
– izgradnja objektov 4 do 13,
– izvedba potrebnih zunanjih ureditev in vseh predvidenih zasaditev.
X. OBVEZNOSTI INVESTITORJEV
30. člen
Investitorji morajo pri izvajanju sprememb in dopolnitev dela ZN, pri gradnji in uporabi objektov, naprav in izrabi zemljišč upoštevati:
– določbe dovoljenja za gradnjo, ki temeljijo na določilih tega odloka;
– ne smejo spreminjati namembnosti površin in objektov, kot so določene s tem odlokom.
Za komunalno opremo zemljišč so odgovorni investitorji posameznih objektov v območju ZN, Občina Zreče in Krajevna skupnost Gorenje.
XI. KONČNE DOLOČBE
31. člen
Površine se smejo uporabljati le za namene, ki so določeni z ZN iz 1. člena tega odloka. Do pričetka gradenj predvidenih objektov in ureditev ostaja namembnost zemljišč nespremenjena.
32. člen
Poleg določil tega odloka je potrebno upoštevati vse pogoje iz soglasij, ki so sestavni del projekta iz 1. člena tega odloka.
Pri izdelavi izvedbenih projektov prometnega, energetskega, vodovodnega in kanalizacijskega omrežja ter omrežja zvez je potrebno upoštevati zasnove komunalnih vodov in naprav iz projekta iz 1. člena tega odloka.
33. člen
Z dnem, ko začne veljati ta odlok, preneha veljati odlok o prostorskih ureditvenih pogojih za območja gozdov in 1. območja kmetijskih zemljišč v Občini Slovenske Konjice (Uradni list SRS, št. 28/89 in Uradni list RS, št. 82/94), in sicer za ureditveno območje, ki je opredeljeno v 4. členu tega odloka.
34. člen
Projekt iz 1. člena tega odloka je na vpogled pri pristojnih službah Občine Zreče in na Upravni enoti Slovenske Konjice.
35. člen
Nadzor nad izvajanjem tega odloka opravljajo pristojne inšpekcijske službe.
36. člen
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 350-05-05/00-02
Zreče, dne 30. junija 2003.
Župan
Občine Zreče
Jože Košir l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti