Uradni list

Številka 79
Uradni list RS, št. 79/2002 z dne 11. 9. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 79/2002 z dne 11. 9. 2002

Kazalo

3893. Odlok o vračanju vlaganj upravičencev v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Dravograd, stran 8656.

Na podlagi 6. člena zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02) in 16. člena statuta Občine Dravograd (MUV, št. 17/99) je Občinski svet občine Dravograd na seji dne 4. 9. 2002 sprejel
O D L O K
o vračanju vlaganj upravičencev v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Dravograd
1. člen
S tem odlokom se določa način sestave seznama upravičencev za vračilo vlaganj, način ugotavljanja sorazmernih deležev vračila ter pogoji in roki vračanja teh deležev.
2. člen
Upravičenci do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje Telekoma Slovenije, d.d. so fizične in pravne osebe in njihovi pravni nasledniki ter lokalna skupnost, ki so z namenom pridobitve telefonskega priključka za sebe ali za druge do 1. januarja 1995 sklepale pogodbe s pravnimi predniki Telekoma Slovenije, d.d. (v nadaljevanju: PTT organizacije) in Samoupravnimi interesnimi skupnostmi za poštni, telegrafski in telefonski promet (v nadaljevanju: SIS).
3. člen
Za sestavo seznama upravičencev do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje imenuje župan v roku enega meseca od uveljavitve tega odloka posebno komisijo, sestavljeno iz predstavnikov krajevnih skupnosti in občine.
4. člen
Komisija pripravi seznam upravičencev do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na osnovi evidenc in podatkov iz arhivov, s katerimi razpolagajo pravne in fizične osebe. Čas priprave seznamov se uskladi z rokovnikom Komisije Sveta Agencije za prestrukturiranje in privatizacijo.
5. člen
Seznam fizičnih in pravnih oseb, ki nastopajo kot dejanski končni upravičenci se objavi na krajevno običajen način v rokih, ki jih določa zakon o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02 – v nadaljevanju: zakon).
6. člen
Sorazmerni delež vlaganj, ki pripada upravičencu na podlagi zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje se ugotavlja na podlagi podatkov iz sklenjenih pogodb, ob upoštevanju določb 4. člena zakona.
7. člen
Pogoj za dokazovanje pravice do vračila vlaganj v telekomunikacijsko omrežje je le sklenjena pogodba upravičenca.
8. člen
1. Vračanje se mora izvesti tako, da neposredni upravičenec do vračila proti podpisu prejme od lokalne skupnosti nalog za dvig določene višine tolarskih sredstev, ki mu pripadajo, iz njenega ŽR.
2. Upravičenec je dejansko upravičen do vračila, kolikor je ob priliki izgradnje telefonskega omrežja do lokalne skupnosti poravnal vse obveznosti. Kolikor temu ni tako, mora najprej poravnati dolg do lokalne skupnosti, preostanek sredstev pa se upravičencu vrne. Vrnjena sredstva lokalni skupnosti sme le-ta porabiti izključno za financiranje infrastrukture v tem kraju.
3. Kolikor neposredni upravičenec ne živi več, so do vračila upravičeni njegovi dediči. Dediči morajo enemu izmed sebe izročiti skupno pisno pooblastilo za dvig vračila, ki ga lokalna skupnost zadrži kot dokazilo. Razdelitev sredstev med dediči ni več stvar lokalne skupnosti.
4. Vračanje lokalna skupnost začne najkasneje v 30 dneh po prispetju sredstev vračanja na njen ŽR. Lokalna skupnost mora vračanje zaključiti najkasneje v treh mesecih. V primeru, da nekega upravičenca zaradi odselitve ni več v tej lokalni skupnosti, le-ta pa njegovega novega naslova nima in ga nikakor ne more pridobiti, se morajo taka sredstva po zaključku vračanja z navedbo upravičenca do njih, vrniti v državni sklad za vračanje prekomernih vlaganj v telekomunikacijsko omrežje RS.
9. člen
Ta odlok se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati naslednji dan po objavi.
Št. 015-03-5/2002
Dravograd, dne 4. septembra 2002.
Župan
Občine Dravograd
Rado Krpač, univ. dipl. inž. gozd. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti