Uradni list

Številka 17
Uradni list RS, št. 17/2002 z dne 26. 2. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 17/2002 z dne 26. 2. 2002

Kazalo

700. Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o zazidalnem načrtu območja B5 Perovo, stran 1277.

Na podlagi 39. in 43. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86 in 43/89 in Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93 in 44/97), 16. člena statuta Občine Kamnik (Uradni list RS, št. 47/99, 40/01) in programa priprave sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta območja B5 Perovo (Uradni list RS, št. 35/01) je Občinski svet občine Kamnik na 25. seji dne 6. 2. 2002 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah odloka o zazidalnem načrtu območja B5 Perovo
I. UVODNO DOLOČILO
1. člen
Spremeni in dopolni se zazidalni načrt območja B5 Perovo (Uradni list RS, št. 65/97). Spremembe in dopolnitve je izdelal UB, Urbanistični biro d.o.o. iz Kamnika pod številko projekta 7/99 v mesecu maju 2001 (osnutek) ter na osnovi stališč do pripomb in predlogov iz javne razgrnitve in javne obravnave dopolnil v mesecu oktobru istega leta. Spremembe in dopolnitve se nanašajo na preoblikovanje območja v funkcionalnih celotah FC2 in FC6, posledično na modifikacije sosednjih enot ter na tolerančna določila obstoječega odloka v zvezi z izgradnjo infrastrukture.
II. POGOJI ZA OBLIKOVANJE OBMOČJA, OBJEKTOV IN NAPRAV TER DRUGIH POSEGOV V PROSTOR
2. člen
Spremeni in dopolni se 1. poglavje 4. člena odloka v točki B) Bencinski servis IV. poglavja “Pogoji za oblikovanje območja, objektov in naprav ter drugih posegov v prostor”, in sicer tako, da se vsebina točke B v celoti črta in nadomesti z naslednjim besedilom:
“B) TRGOVSKO–POSLOVNO–STANOVANJSKI OBJEKT se določa v območju funkcionalne celote FC6 (FEO6/2), kjer nadomesti obstoječi bencinski servis. Prostorska zasnova sledi izhodiščem že predvidene zasnove celotnega območja ter že realiziranim objektom severnega dela območja B5 Perovo:
– v zasnovi je objekt določen z osnovnim urbanističnim rastrom tako v vzdolžni kot prečni smeri ter prostorsko umestitvijo v rastru A–D v prečni smeri ter 06,5–10 zgornjega pritličja in višjih etaž v vzdolžni smeri oziroma 06–10 kletnih etaž vzdolžne smeri,
– oblikovno je objekt zasnovan s tipološkimi značilnostmi ostalih trgovsko-poslovno-stanovanjskih objektov v območju, ki se jim prilagaja tako v načelni zasnovi tlorisnih in vertikalnih gabaritov kot programskih izhodiščih,
– programsko je v podzemnih etažah določeno parkiranje v kombinaciji s skladiščnimi površinami in shrambami, v pritličjih (zgornje in spodnje) trgovsko–poslovna dejavnost, v etažah (med etaži) pa stanovanja,
– tlorisni in vertikalni gabariti so razvidni iz grafičnega dela zazidalnega načrta, pri čemer je maksimalni vertikalni gabarit 13 m od kote Ljubljanske ceste ter maksimalni horizontalni gabarit 36 x 42 m,
– dovoz do objekta je predviden s Steletove ceste, kjer se izrablja že novo oblikovani obstoječi dovoz k zgrajenemu objektu v funkcionalni enote FEO6/3 z nadaljevanjem v lastne kletne etaže, ohrani se dovoz na zgornji plato z Ljubljanske ceste v podaljšku Murnove ulice; plato je namenjen notranjemu trgu med novopredvidenim in obstoječim objektom severno ter parkirnim površinam,
– obstoječe in prej predvidene parkirne površine v okviru funkcionalne enote FEO6/2 se nadomestijo v kletnih etažah novopredvidenega objekta, pri čemer se upoštevajo določila tehničnih normativov za projektiranje in opremo mestnih prometnih površin, ki določajo za več družinske objekte in druga poslopja s stanovanji do 1,5 parkirnega mesta na enoto, od tega 10 % za obiskovalce.
Vsak investitor mora zagotoviti zadostno število parkirnih mest, in sicer:
– 1,5 PM na stanovanjsko enoto,
– 1 PM/30–40 m2 površine (s pripadajočimi servisnimi prostori) za pisarniške, upravne, obrtno–servisne dejavnosti in trgovine,
– 2 PM/30–40 m2 površine (s pripadajočimi servisnimi prostori) oziroma 1 PM/4 sedeže za gostinske lokale.
Kolikor bo število razpoložljivih PM izkoriščeno, je potrebno namembnost površin prilagoditi za take dejavnosti, ki ne zahtevajo večjega števila parkirnih površin oziroma zagotoviti zadostno število v neposredni okolici.”
Spremeni in dopolni se I. poglavje 4. člena istega poglavja v točki G). Poslovno trgovsko–servisni objekt na lokaciji KAMBUS in sicer tako, da se besedilo točke G) v celoti črta in nadomesti z naslednjim besedilom:
“G) PARKIRNE POVRŠINE na lokaciji nekdanjih parkirnih servisnih površin KAM-BUS v območju funkcionalne celote FC2 ukinjajo objekt in ga nadomeščajo s parkirno–manipulativnimi površinami, ki jih obkroža drevesna vegetacija, z juga in vzhoda pa tudi zeleni koridor zelenic ob kolesarski pešpoti.
Tlorisni in vertikalni gabariti so razvidni iz grafičnega dela zazidalnega načrta.”
III. OBVEZNOSTI INVESTITORJA, LASTNIKOV ZEMLJIŠČ IN IZVAJALCEV
3. člen
Spremeni in dopolni se 10. člen VIII. poglavja “Obveznosti investitorja, lastnikov zemljišč in izvajalcev” odloka, kjer se obstoječemu besedilu prvega odstavka doda besedilo, ki se glasi:
“razen v primerih funkcionalnih celot FC2 in FC6, kjer tolerance za trgovsko–poslovno–stanovanjske objekte niso možne .”
IV. KONČNE DOLOČBE
4. člen
Vsa ostala določila obstoječega odloka ostajajo še naprej v veljavi in se smiselno uporabljajo za realizacijo načrtovanih posegov v območju.
5. člen
Spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta območja B5 Perovo so vsem zainteresiranim na vpogled na Oddelku za okolje in prostor Občine Kamnik.
6. člen
Nadzorstvo nad izvajanjem tega odloka opravlja pristojna urbanistična inšpekcija.
7. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 35005-4/99
Kamnik, dne 6. februarja 2002.
Župan
Občine Kamnik
Anton Tone Smolnikar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti