Uradni list

Številka 3
Uradni list RS, št. 3/2001 z dne 18. 1. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 3/2001 z dne 18. 1. 2001

Kazalo

268. Sklep o določitvi cene programov predšolske vzgoje v Občini Litija, stran 371.

Na podlagi 31. člena zakona o vrtcih (Uradni list RS, št. 12/96, 44/00), drugega odstavka 7. člena pravilnika o plačilih staršev za programe v vrtcih (Uradni list RS, št. 44/96, 39/97 – odločba US, 1/98 in 84/98) in 12. člena statuta Občine Litija (Uradni list RS, št. 110/00) je Občinski svet občine Litija na 19. seji dne 27. 12. 2000 sprejel
S K L E P
o določitvi cene programov predšolske vzgoje v Občini Litija
I
Cene programov v vrtcih, katerih ustanovitelj je Občina Litija, znašajo mesečno na otroka po posameznih dnevnih programih predšolske vzgoje od 1. 1. 2001 dalje:
Program:                                              cena v SIT
a) dnevno varstvo otrok, starih od 1–2 let,
I. starostno obdobje                                      65.000
b) dnevno varstvo otrok, starih od 2–7 let,
II. starostno obdobje                                     58.000
c) razvojni oddelek                                      320.000
d) cicibanove urice                                       13.500
e) zunanja mala šola                                      15.000
f) skrajšani program dnevnega varstva
otrok, starih od 2–7 let:
– ki vključuje prehrano (malico in kosilo)                44.000
– ki vključuje samo zajtrk                                38.000
g) dnevni znesek prehrane znaša                              400
II
Staršem otrok, za katere je Občina Litija po veljavni zakonodaji dolžna kriti del cene programa in imajo otroka vključenega v vrtec na območju Občine Litija, in so glede na dohodek na družinskega člana na podlagi lestvice iz 3. člena pravilnika o plačilih staršev za programe v vrtcih (Uradni list RS, št. 44/96, 39/97, 1/98, 84/98, 44/00, 102/00) razporejeni od vključno drugega do vključno osmega plačilnega razreda, se zniža plačilo tako, da se jim prizna dodatna olajšava v višini 15% na izdano odločbo o plačilu oskrbnine v svojem plačilnem razredu.
Staršem otrok s stalnim prebivališčem na območju Občine Litija, za katere je Občina Litija dolžna po veljavni zakonodaji kriti del cene programa, lahko uveljavljajo kot olajšavo pri določitvi plačila programov vrtca kredite, ki so jih najeli za reševanje svoje stanovanjske problematike pri poslovnih bankah, Stanovanjskem skladu RS, podjetjih, kjer so zaposleni ali pri drugih institucijah, ki dajejo kredite v ta namen. Starši morajo v primeru tako najetega kredita, svoji vlogi poleg obveznih prilog, priložiti tudi pogodbo ali overjeno kopijo pogodbe o najemu kredita in potrdila o višini zadnjih treh mesečnih anuitet.
III
Starši otrok, za katere je Občina Litija po veljavni zakonodaji dolžna kriti del cene programa, ki imajo otroka vključenega v vrtec izven območja Občine Litija, in so razporejeni v plačilne razrede po lestvici od vključno drugega do vključno osmega plačilnega razreda plačajo 15% nižje plačilo v svojem plačilnem razredu samo v primeru, če je veljavna ekonomska cena višja od tiste, ki velja za vrtce v Občini Litija.
IV
Plačila staršev otrok vključenih v program cicibanovih uric in v program zunanje male šole niso določena na podlagi plačilnih razredov glede na odmerjeno dohodnino in povprečno bruto plačo preteklega leta v RS, ampak starši plačujejo:
– 500 SIT na dan obiska za program cicibanove urice,
– strošek prehrane v programu zunanje male šole.
Za otroke v razvojnem oddelku starši plačajo le strošek prehrane, medtem ko so ostalih plačil do ekonomske cene oproščeni.
V
Starši otrok, za katere je Občina Litija dolžna po veljavni zakonodaji kriti del cene programa predšolske vzgoje v vrtcu, lahko uveljavijo rezervacijo enkrat letno v obdobju od 1. julija do 31. avgusta. Rezervacijo lahko uveljavijo za neprekinjeno odsotnost otroka najmanj en in največ dva meseca. Starši so jo dolžni vrtcu pisno napovedati najpozneje en teden pred prvim dnem odsotnosti otroka iz vrtca. Starši plačajo rezervacijo v znesku 310 SIT za vsak delovni dan napovedane odsotnosti otroka.
Občina Litija bo v obdobju od 1. julija do 31. avgusta tudi za otroke s stalnim prebivališčem v Občini Litija, za katere je dolžna po veljavni zakonodaji kriti del cene programa predšolske vzgoje, in so vključeni v vrtce izven Občine Litija, pokrila razliko med cenami programov in zneski rezervacij, ki so določeni v vrtcih teh občin.
Starši otrok iz drugih občin, za katere Občina Litija po veljavni zakonodaji ni dolžna kriti dela cene programa, lahko uveljavijo rezervacijo le, če občina, ki jim je po predpisih dolžna kriti razliko do cene programa, pisno soglaša, da bo v tem primeru pokrila razliko med plačilom rezervacije in ceno programa.
VI
Dnevni znesek živil (prehrane) za otroke znaša 400 SIT (od tega 80 SIT zajtrk, 250 SIT kosilo in 70 SIT popoldanska malica). Vrtec pri izstavitvi računa staršem za pretekli mesec odšteje neporabljena živila za vsak dan odsotnosti otroka od naslednjega sporočenega dne dalje, v sorazmerni višini plačila za program vrtca.
VII
Z uveljavitvijo tega sklepa preneha veljati sklep o določitvi cene programov predšolske vzgoje v Občini Litija, ki ga je sprejel občinski svet na 10. redni seji z dne 6. 12. 1999, ki je bil objavljen v Uradnem listu RS, št. 106/99.
VIII
Ta sklep začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in se uporablja od 1. 1. 2001 dalje.
Št. 601-30/00
Litija, dne 27. decembra 2000.
Župan
Občine Litija
Mirko Kaplja l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti