Uradni list

Številka 40
Uradni list RS, št. 40/1999 z dne 28. 5. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 40/1999 z dne 28. 5. 1999

Kazalo

2018. Odlok o spremembi odloka o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda OŠ Štore, stran 4858.

Na podlagi 3. člena zakona o zavodih (Uradni list RS, št. 12/91 in 8/96), 40., 41. in 140. člena zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (Uradni list RS, št. 12/96) ter 12. člena statuta Občine Štore, je Občinski svet občine Štore na 3. redni seji dne 15. 4. 1999 sprejel
O D L O K
o spremembi odloka o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda OŠ Štore
1. člen
V odloku o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda OŠ Štore (Uradni list RS, št. 30/96) se spremeni 10. člen in glasi:
10. člen
Zavod s svojo dejavnostjo zadovoljuje potrebe po (osnovnošolskem) izobraževanju, ter vzgoji in varstvu predšolskih otrok na področju naselij celotne Občine Štore.
Šolski okoliš Osnovne šole Štore je na zahodu omejen z občinsko mejo med Mestno občino Celje in Občino Štore, ki poteka vse do severa. Na severovzhodu ga omejuje občinska meja med Občino Šentjur in Občino Štore. Vzhodna meja šolskega okoliša poteka po meji med naselji: Ogorevc, Prožinska vas, Štore, Draga, Kompole ter Laška vas pri Štorah in Šentjanž nad Štorami. Na jugu se pri hišni številki Svetina 2D naveže na občinsko mejo z Mestno občino Celje.
Šolski okoliš enote Kompole na zahodu poteka po vzhodni meji Mestne občine Celje in se proti severu nadaljuje po meji med naselji: Laška vas pri Štorah, Štore, Ogorevc na eni in Šentjanž nad Štorami, Kompole, Draga in Prožinska vas pri hišni številki Ogorevc 19 in hišni številki Prožinska vas 21, ter občinsko mejo med Občino Štore in Šentjur pri Celju se vzhodna meja šolskega okoliša nadaljuje po že omenjeni občinski meji. V nadaljevanju poteka južna meja med naselji: Prožinska vas, Šentjanž nad Štorami in Javornik ter Svetina. Na zahodu se priključi na občinsko mejo med Štorami in Mestno občino Celje.
Šolski okoliš enote Svetina omejuje na vzhodni strani občinska meja med Občino Štore in Šentjur pri Celju. V nadaljevanju poteka občinska meja med občino Štore in občino Laško. Na zahodni strani sledi šolski okoliš občinski meji med Občino Štore in Mestno občino Celje. Severni del območja pa omejuje meja naselij: Svetina in Javornik na južni strani ter Šentjanž med Štorami in Prožinska vas na severni strani, vse do vzhodne meje med Občino Štore in Šentjur pri Celju.
Matična šola je Osnovna šola Štore, kjer je sedež zavoda. V matični šoli se vpisuje otroke v osnovno šolo, ter v dnevno varstvo in druge oblike oskrbe otrok, za celoten zavod.
2. člen
Te spremembe odloka začnejo veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu.
Št. 380/99
Štore, dne 19. maja 1999.
Župan
Občine Štore
Franc Jazbec l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti