Uradni list

Številka 28
Uradni list RS, št. 28/1999 z dne 22. 4. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 28/1999 z dne 22. 4. 1999

Kazalo

1416. Odlok o ustanovitvi Sveta za varstvo uporabnikov javnih dobrin v Občini Slovenska Bistrica, stran 3229.

Na podlagi 2. člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93, 57/94, 14/95, 26/97, 70/97, 10/98, 74/98), 14. člena zakona o gospodarskih javnih službah (Uradni list RS, št. 32/93), 10. člena statuta Občine Slovenske Bistrica (Uradni list RS, št. 34/95) in 15. člena odloka gospodarskih javnih službah na območju Občine Slovenska Bistrica (Uradni list RS, št. 34/96) je Občinski svet občine Slovenska Bistrica na 4. redni seji dne 29. 3. 1999 sprejel
O D L O K
o ustanovitvi Sveta za varstvo uporabnikov javnih dobrin v Občini Slovenska Bistrica
1. člen
Ustanovi se Svet za varstvo uporabnikov javnih dobrin Občine Slovenska Bistrica (v nadaljnjem besedilu: svet uporabnikov).
2. člen
Svet uporabnikov se ustanovi z namenom varstva pravic uporabnikov javnih dobrin v razmerju do izvajalcev dejavnosti gospodarskih javnih služb na območju Občine Slovenska Bistrica.
3. člen
Svet uporabnikov opravlja naslednje naloge:
– zastopa interese občanov, gospodarstva in negospodarskih dejavnosti (v nadaljnjem besedilu: uporabnikov) v razmerju do izvajalcev javnih služb, in sicer: obravnava njihove pritožbe in jih posreduje v reševanje pristojnim organom, opozarja na pomanjkljivosti pri izvajanju storitev in predlaga izboljšave ter daje tudi druge pripombe in predloge občinskemu svetu in županu, vsakemu v skladu s svojimi pristojnostmi,
– zastopa interese uporabnikov v zvezi z načrtovanjem in financiranjem javnih služb ter s tem povezanih objektov in naprav v razmerju do občinskega sveta,
– usklajuje interese uporabnikov v zvezi z organiziranjem in izvajanjem dejavnosti javnih služb ter predlaga skupne razvojne naloge občinskemu svetu in županu,
– opravlja druge naloge v skladu z zakonom in občinskimi akti s področja javnih služb ter svojim poslovnikom.
4. člen
Občinski svet in župan sta dolžna obravnavati pripombe in predloge sveta uporabnikov.
Občinski svet je dolžan obvestiti svet uporabnikov o svojih stališčih in ukrepih v roku, ki ga določata statut in poslovnik občinskega sveta, župan pa najkasneje v 30 dneh od dneva, ko prejme pripombo ali predlog sveta uporabnikov.
5. člen
Člani sveta uporabnikov so predstavniki uporabnikov javnih dobrin iz vrst občanov, gospodarstva in negospodarskih dejavnosti.
Svet uporabnikov ima predsednika in šest članov, ki jih imenuje Občinski svet občine Slovenska Bistrica.
Članstvo v svetu uporabnikov javnih dobrin preneha z dnem razrešitve, oziroma s potekom mandatne dobe članov občinskega sveta.
Svet uporabnikov lahko zaradi obravnave določenih vprašanj povabi k sodelovanju in na seje tudi strokovnjake za posamezno javno službo.
6. člen
Način dela sveta uporabnikov ureja poslovnik, ki ga sprejme svet uporabnikov.
Administrativno-tehnična in strokovna opravila za svet uporabnikov, zagotovi občinska uprava.
Kadar to narekujejo razlogi racionalnosti in ekonomičnosti ali če so potrebna posebna strokovna znanja ali oprema, se lahko preveri izvajanje teh nalog iz prejšnjega odstavka tega člena organizaciji (pravni ali fizični osebi), ki je registrirana za opravljanje takšnih nalog.
7. člen
Občinski svet zagotovi materialne pogoje za delo sveta uporabnikov, finančna sredstva za izvajanje nalog sveta uporabnikov pa potrjuje v vsakoletnem proračunu na podlagi programa dela sveta uporabnikov.
8. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 10/032-01/4-6/1999
Slovenska Bistrica, dne 29. marca 1999.
Župan
Občine Slovenska Bistrica
dr. Ivan Žagar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti