Uradni list

Številka 46
Uradni list RS, št. 46/1998 z dne 19. 6. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 46/1998 z dne 19. 6. 1998

Kazalo

2029. Sklep o uvedbi krajevnega samoprispevka v denarju za območje KS Razdrto, stran 3310.

Na podlagi 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85), 3. in 56. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94), sklepa o razpisu referenduma za uvedbi krajevnega samoprispevka v denarju za območje KS Razdrto (Uradni list RS, št. 37/98) in izida glasovanja na referendumu, dne 31. 5. 1998 je Svet KS Razdrto na seji dne 1. 6. 1998 sprejel
S K L E P
o uvedbi krajevnega samoprispevka v denarju za območje KS Razdrto
1
Za območje KS Razdrto se uvede samoprispevek v denarju za obdobje enega leta, in sicer od 1. 6. 1998 do 31. 5. 1999.
2
Sredstva zbrana s krajevnim samoprispevkom se bodo uporabila za:
– dokončanje cerkvenega zvonika.
3
Zavezanci za samoprispevek so občani, ki imajo stalno prebivališče na območju Krajevne skupnosti Razdrto, ki plačujejo samoprispevek v naslednji višini:
– 2% od neto plače iz delovnega razmerja in nadomestil ter pogodb o delu,
– 2% od pokojnin,
– 2% od samostojnega opravljanja gospodarske dejavnosti – od zavarovalne osnove, od katere samostojni podjetniki plačujejo prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje,
– 1% od katastrskega dohodka.
Zavezanci za samoprispevek so tudi lastniki podjetij – obrti, ki imajo sedež na območju KS Razdrto, ki plačujejo samoprispevek v višini:
– 5% od čistega dobička podjetij – obrti.
4
Samoprispevek se ne plačuje od socialno varstvenih pomoči, od priznavalnin, od invalidnin in drugih prejemkov po predpisih o vojaških invalidih ter civilnih invalidih vojne, od denarnega nadomestila za telesno okvaro, od dodatka za pomoč in postrežbo, od štipendij dijakov in študentov ter nagrad, ki jih dijaki in študentje prejemajo na proizvodnem delu oziroma delovni praksi, od regresa za letni dopust in od jubilejnih nagrad in odpravnin.
Plačilo krajevnega samoprispevka so oproščeni krajani, katerih prejemki ne presegajo zneska, ki zagotavlja materialno in socialno varnost delavca, določenega z zakonom.
5
Samoprispevek iz plač zaposlenih in pokojnin se obračunava in nakaže ob vsakem izplačilu, od dohodka kmetijske in obrtne dejavnosti pa obračuna in nakazuje Davčna uprava Republike Slovenije - Davčni urad Postojna.
6
Za realizacijo referendumskega programa je potrebno zbrati 6 mio SIT, od tega zneska bo iz samoprispevka zagotovljen znesek 2 mio SIT, preostali del bo KS zbrala s sredstvi izrednih prihodkov KS oziroma s sredstvi lokalne skupnosti.
7
Sredstva zbrana s samoprispevkom so strogo namenska in se bodo uporabila izključno za namen iz 2. točke tega sklepa. Sredstva se nakažejo in zbirajo na poseben žiro račun KS Razdrto.
8
Za zbiranje sredstev in realizacijo referendumskega programa skrbi Svet KS Razdrto, ki enkrat letno poroča zboru krajanov o uporabi sredstev samoprispevka. Imenovani gradbeni odbor in nadzorni odbor skrbi za realizacijo in nadzor nad uporabo sredstev.
9
Samoprispevek bodo obračunavala in odtegovala podjetja, zavodi, zasebni delodajalci in drugi izplačevalci plač ali nadomestil in pokojnin. Kmetijskim proizvajalcem in obrtnikom bo obračunavala in odtegovala samoprispevek Davčna uprava Republike Slovenije – Davčni urad Postojna.
10
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporablja pa se od 1. 6. 1998.
Razdrto, dne 1. junija 1998.
Predsednik
Sveta KS Postojna
Rudolf Blažek l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti