Uradni list

Številka 77
Uradni list RS, št. 77/1996 z dne 28. 12. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 77/1996 z dne 28. 12. 1996

Kazalo

4119. Navodilo o vsebini in obliki obrazcev prijave za vpis v register davčnih zavezancev, stran 8440.

Na podlagi 45. člena zakona o davčni službi Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 18 in 36/96) in 24. člena zakona o Vladi Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 4/93 in 23/96) izdaja minister za finance
N A V O D I L O
o vsebini in obliki obrazcev prijave za vpis v register davčnih zavezancev
1. člen
To navodilo določa način dajanja podatkov davčnih zavezancev za vpis v davčni register ter njihovih sprememb, izdajo potrdil o vpisu ter dodelitev davčne številke.
2. člen
Predlog za vpis ali spremembo podatkov v davčnem registru predloži davčni zavezanec na prijavi za vpis v davčni register pri pristojnem davčnem organu.
Prijava za vpis ali za spremembo podatkov v davčnem registru se izpolni na obrazcih DR-02, DR-03 in DR-04, ki so sestavni del tega navodila, ali na drugem dokumentu, na katerem so izpisani vsi podatki vsebovani v navedenih obrazcih.
Pri predložitvi podatkov o spremembi izpolni davčni zavezanec z novimi podatki samo tiste rubrike, ki se spreminjajo.
3. člen
Davčni zavezanec lahko predloži podatke za vpis v davčni register ali za spremembo na magnetnih medijih.
Način predložitve podatkov na magnetnem mediju iz prejšnjega odstavka predpiše minister za finance.
4. člen
Obrazec DR-02 izpolnijo davčni zavezanci po členih 32. do 34. zakona o davčni službi, to so fizične osebe, ki imajo stalno ali začasno prebivališče v Republiki Sloveniji ter fizične osebe, ki nimajo niti začasnega prebivališča v Republiki Sloveniji pa na njenem območju dosegajo obdavčljive dohodke.
5. člen
Obrazec DR-03 izpolnijo davčni zavezanci po 35. členu zakona o davčni službi, to so samostojni podjetniki ali druge fizične osebe, ki opravljajo dejavnost in so vpisane v kak drug register ali evidenco.
6. člen
Obrazec DR-04 izpolnjujejo davčni zavezanci po 36. in 37. člena zakona o davčni službi, to so pravne in druge osebe, ki so subjekti vpisa v sodni ali kak drug register oziroma evidenco ter tuje pravne osebe, ki nimajo sedeža ali druge oblike registracije v Republiki Sloveniji.
7. člen
Davčni organ dodeli davčnemu zavezancu davčno številko ob predložitvi obrazcev prijave za vpis v davčni register, potrdilo o vpisu, na katerem navede njegovo davčno številko, pa mu izda v osmih dneh.
8. člen
Če davčni urad ugotovi, da predlog za vpis v davčni register ne vsebuje vseh zahtevanih podatkov, pozove davčnega zavezanca, da v roku, ki ne sme biti daljši od 15 dni, predloži manjkajoče podatke.
9. člen
Izbris davčnega zavezanca iz davčnega registra opravi davčni organ na podlagi pisne vloge ali po uradni dolžnosti.
10. člen
To navodilo začne veljati 1. januarja 1997.
Št. 416-122/96
Ljubljana, dne 24. decembra 1996.
Mitja Gaspari l. r.
Minister
za finance

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti