Uradni list

Številka 1
Uradni list RS, št. 1/1996 z dne 12. 1. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 1/1996 z dne 12. 1. 1996

Kazalo

65. Sklep o uvedbi krajevnega samoprispevka za celotno območje KS Cven, ki zajema naselja Cven, Moto, Spodnje Krapje in Zgornje Krapje, stran 61.

Na podlagi 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85) in 3. ter 56. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/91) in pozitivne odločitve na referendumu 24. 12. 1995 in statutu Krajevne skupnosti Cven je Svet Krajevne skupnosti Cven na seji dne 24. 12. 1995 sprejel
S K L E P
o uvedbi krajevnega samoprispevka za celotno območje KS Cven, ki zajema naselja Cven, Moto, Spodnje Krapje in Zgornje Krapje
1. člen
Za območje KS Cven, ki zajema naselja Cven, Mota, Spodnje Krapje in Zgornje Krapje se na podlagi odločitve krajanov na referendumu v nedeljo 24. 12. 1995 uvede krajevni samoprispevek v denarju.
2. člen
Krajevni samoprispevek se uvede za dobo 5 let, in sicer od 1. 1. 1996 do 31. 12. 2000.
3. člen
Sredstva, zbrana s samoprispevkom, bodo uporabljena za:
– sofinanciranje izgradnje vrtca in večnamenskega prostora,
– sofinanciranje posodobitve – asfaltiranja cest,
– sofinanciranje izgradnje ulične razsvetljave,
– sofinanciranje komunalnih potreb in dejavnosti KS Cven.
4. člen
Samoprispevek bodo plačevali delovni ljudje in krajani, ki imajo stalno bivališče na območju KS Cven, v denarju, in sicer v naslednji višini:
– 2% iz neto osebnih dohodkov zaposlenih oziroma nadomestil plače in plačil po pogodbah o delu,
– 2% mesečno obrtniki oziroma samostojni podjetniki od povprečne plače v gospodarstvu za preteklo trimesečje,
– 5% iz katastrskega dohodka od kmetijske dejavnosti,
– 1% od pokojnin, razen pokojnin z varstvenim dodatkom,
– 2% od povprečnega osebnega dohodka v Republiki Sloveniji v preteklem letu za delavce, ki so na začasnem delu v tujini in imajo stalno prebivališče v Krajevni skupnosti Cven.
5. člen
Samoprispevka v denarju so oproščeni zavezanci, ki jih določa 12. člen zakona o samoprispevku.
6. člen
Svet krajevne skupnosti je pristojen, da v primeru bistvene spremembe KD ustrezno spremeni % obremenitve iz KD, da se ohrani razmerje med plačili iz osebnih dohodkov in katastrskega dohodka.
7. člen
S krajevnim samoprispevkom zbrana sredstva se bodo v celoti uporabila za financiranje programa iz tretjega člena tega sklepa. Zbirala se bodo na ŽR KS Cven št. 51930-842-063-82661.
8. člen
Samoprispevek obračunavajo in odtegujejo podjetja, zavodi, zasebni delodajalci in drugi izplačevalci plač in nadomestil plač in pokojnin.
Kmetijskim proizvajalcem in obrtnikom bo obračunavala in odtegovala samoprispevek Republiška uprava za družbene prihodke – izpostava Ljutomer.
Ob vsakem izplačilu oziroma nakazilu samoprispevka se Krajevni skupnosti Cven dostavi seznam zavezancev za katere se nakazuje samoprispevek.
9. člen
Pravilnost obračunavanja in odvajanja samoprispevka kontrolira Agencija za plačilni promet in nadziranje in informiranje Republike Slovenije ter Republiška uprava za javne prihodke – izpostava Ljutomer v okviru svojih pristojnosti.
10. člen
Nadzor nad dotokom sredstev, ter njihovo porabo ter kontrolo izvajanja del vrši Svet KS Cven, ki o tem najmanj enkrat letno poroča na zboru krajanov.
11. člen
Krajevna skupnost lahko sredstva samoprispevka, ki so začasno prosta, veže pri banki za določen čas.
12. člen
Zavezancem se plačani zneski krajevnega samoprispevka odštevajo od osnove za dohodnino (7. člen zakona o dohodnini Uradni list RS, št. 48/90 in 34/92).
13. člen
Ta sklep začne veljati z dnem sprejema, objavi pa se v Uradnem listu Republike Slovenije.
Cven, dne 24. decembra 1995.
Predsednik
Sveta Krajevne skupnosti Cven
Janko Horvat l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti