Uradni list

Številka 66
Uradni list RS, št. 66/1995 z dne 17. 11. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 66/1995 z dne 17. 11. 1995

Kazalo

3042. Sklep o uvedbi krajevnega samoprispevka za območje Krajevne skupnosti Šulinci za naselja: Adrijanci, Boreča, Lucova, Martinje, Neradnovci, Stanjevci, Šulinci in Ženavlje, stran 5128.

Na podlagi 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85) in 56. člena zakona o referendumu in ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94) in statuta Krajevne skupnosti Šulinci je Svet Krajevne skupnosti Šulinci na seji dne 7. 10. 1995 sprejel
SKLEP
o uvedbi krajevnega Samoprispevka za območje Krajevne skupnosti Šulinci za naselja: Adrijanci, Boreča, Lucova, Martinje, Neradnovci, Stanjevci, Šulinci in Ženavlje
1. člen
Na območju Krajevne skupnosti Šulinci – v naseljih Adrijanci, Boreča, Lucova, Martinje, Neradnovci, Stanjevci, Šulinci in Ženavlje se po odločitvi občanov na referendumu dne 24. 9. 1995 uvede krajevni samoprispevek.
2. člen
Krajevni samoprispevek se uvede za dobo petih let, in sicer od 1. 1. 1996 do 31. 12. 2000.
3. člen
Sredstva samoprispevka se bodo zbirala na posebnem računu Krajevne skupnosti Šulinci na številki ŽR 51900-842-031-82518.
Nadzor nad zbiranjem in porabo sredstev bo opravljal Svet Krajevne skupnosti Šulinci, ki bo enkrat letno poročal zboru krajanov o uporabi zbranih sredstev samoprispevka.
4. člen
Sredstva, zbrana s samoprispevkom, se bodo porabila za:
a) asfaltiranje krajevnih cest in preplastitev krajevnih cest;
b) izgradnja mrliških vežic;
c) vdrževanje pokopališč;
d) izgradnja vodovodne napeljave;
e) izgradnja in adaptacija vaško-gasilskih domov;
f) funkcionalna dejavnost;
g) vzdrževanje vaških cest;
h) druga komunalna ureditev in vzdrževanje.
5. člen
S krajevnim samoprispevkom se bo predvidoma zbralo 6 milijonov SIT letno. Višina sredstev za posamezne namene se določi s programom in finančnim načrtom krajevne skupnosti.
6. člen
Krajevni samoprispevek v denarju bodo plačevali krajani s stalnim bivališčem na območju Krajevne skupnosti Šulinci, in sicer:
– zavezanci, ki imajo plače iz delovnega razmerja oziroma nadomestila ter druge dohodke in prejemke, ki imajo značaj plače, po stopnji 2% od neto plače oziroma nadomestila;
– zavezanci, ki prejemajo pokojnino, po stopnji 1% od izplačane pokojnine, razen tistih, katerih pokojnina je enaka ali nižja od zneska najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo;
– zavezanci, ki imajo dohodek od kmetijske dejavnosti, po stopnji 5% letno od katastrskega dohodka in dohodka od gozdov;
– zaposleni v tujini bodo plačevali samoprispevek v višini 200 DEM v tolarski protivrednosti na leto;
– zavezanci, ki imajo dohodek od samostojnega opravljanja gospodarskih in poklicnih dejavnosti po stopnji 2% od neto osebnega dohodka in davčne osnove;
– lastniki vikendov, vinskih kleti in počitniških hišic, ki so zgrajene na teritoriju Krajevne skupnosti Šulinci 6.000 SIT v enkratnem znesku na leto.
V delovni obveznosti
– 2 delovna dneva po 8 ur za občana, nosilca gospodinjstva ali njegovega družinskega člana;
– na vsakih 5 ha obdelovalne zemlje še po en delovni dan po 8 ur za nosilca kmečkega gospodinjstva,
– za vsa gospodinjstva 15 mł navoza gramoza.
Nadomestilo v denarju
– za vsak neizvršen delovni dan, ki traja 8 ur, 500 SIT na uro;
– za neopravljen navoz gramoza 15 mł, 500 SIT po mł.
Svet Krajevne skupnosti Šulinci se pooblašča, da vsako leto valorizira vrednost denarnih in nedenarnih obveznosti.
7. člen
Samoprispevek obračunavajo in odtegujejo podjetja, zavodi, zasebni delodajalci in drugi izplačevalci plač ali nadomestil in pokojnin.
Kmetijskim proizvajalcem in obrtnikom bo obračunavala in odtegovala samoprispevek Republiška uprava za javne prihodke, izpostava Murska Sobota.
Ob vsakem izplačilu oziroma nakazilu samoprispevka se krajevni skupnosti dostavi seznam zaposlenih oziroma upokojencev, za katere se nakazuje samoprispevek.
Samoprispevek se ne plačuje od socialno-varstvenih pomoči, od otroških dodatkov, invalidnin, od štipendij učencev in študentov na proizvodnem delu oziroma delovni praksi, od regresa za letni dopust, od jubilejnih nagrad in odpravnin.
8. člen
Zavezancem se plačani zneski krajevnega samoprispevka odštevajo od osnove za dohodnino (7. člen zakona o dohodnini, Uradni list RS, št. 48/90 in 34/92).
9. člen
Ta sklep začne veljati z dnem sprejema, objavi pa se v Uradnem listu Republike Slovenije.
Šulinci, dne 7. oktobra 1995.
Predsednik
Krajevne skupnosti Šulinci
Vlado Hozjan l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti