Uradni list

Številka 46
Uradni list RS, št. 46/1995 z dne 9. 8. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 46/1995 z dne 9. 8. 1995

Kazalo

2218. Navodilo o spremembah in dopolnitvah navodila o finančnem poslovanju upravnih enot, stran 3610.

Na podlagi 79. in 101. člena zakona o izvrševanju proračuna Republike Slovenije za leto 1994 in 1995 (Uradni list RS, št. 26/94 in 40/95) ter 99. člena zakona o upravi (Uradni list RS, št. 67/94), izdaja minister za finance
N A V O D I L O
o spremembah in dopolnitvah navodila o finančnem poslovanju upravnih enot
1. V navodilu o finančnem poslovanju upravnih enot (Uradni list RS, št. 16/95) se v 4. točki dodata dve novi alinei, ki se glasita:
– neproizvodne storitve in
– obrazce, tiskovine in registrske tablice.
2. Besedilo 5. točke se spremeni tako, da se glasi:
“Sredstva za kritje stroškov tiskanja in distribucije vrednotnic so planirana v proračunu Republike Slovenije v okviru materialnih stroškov za delovanje upravnih enot, izplačujejo pa se neposredno iz posebnega računa odprtega pri Ministrstvu za finance. Ministrstvo za finance sklene ustrezne pogodbe s proizvajalcem in distributerji vrednotnic.
Upravne enote nabavljajo vrednotnice pri pristojni organizacijski enoti Agencije RS za plačilni promet, nadziranje in informiranje brezplačno na osnovi naročilnic, ki jih izda načelnik upravne enote oziroma od njega pooblaščena oseba.”
3. Doda se nova točka 5. a., ki se glasi:
“Obrazce, tiskovine in registrske tablice nabavlja upravna enota na osnovi naročilnic, ki jih izda načelnik upravne enote oziroma od njega pooblaščena oseba.
Določbe prvega odstavka te točke se nanašajo na material, ki ga je možno nabaviti le pri za to specializiranih proizvajalcih oziroma distributerjih, s katerimi Ministrstvo za notranje zadeve skupaj z Ministrstvom za finance sklene ustrezne pogodbe.
Prevzeti material plača upravna enota na osnovi prejetega računa, ki ga v skladu s pogodbami iz prejšnjega odstavka izda proizvajalec oziroma distributer. Plačilo se izvrši s posebnega računa upravne enote (639).”
4. V 7. točki se v prvem odstavku beseda “štipendije” nadomesti z besedami: “pogodbe o izobraževanju”.
5. V 12. točki se prvi stavek prvega odstavka spremeni tako, da se glasi:
“Sredstva za plačilo najemnin za prostore, kadar najemodajalec ni občina, se zagotavljajo pri Servisu skupnih služb vlade.”
6. Za 14. točko se doda nova 14. a. točka, ki se glasi:
“Poleg odprtega prehodnega računa iz 14. točke tega navodila lahko krajevno pristojna Agencija za plačilni promet, nadziranje in informiranje na zahtevo upravne enote odpre ločen prehodni račun upravne enote 845. Ta račun upravne enote se lahko odpre za vplačila dnevnih iztržkov organizacijskih enot uprave, uradov in inšpektoratov na lokalni ravni, za katere vodijo računovodski delavci v upravni enoti evidence in obračune v zvezi s finančnim poslovanjem.
Upravne enote morajo sredstva iz prehodnega računa 845 tekoče preodkazati na ustrezne vplačilne račune 840 iz 14. točke tega navodila.”
7. To navodilo začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 401-6/95
Ljubljana, dne 28. julija 1995
Minister za finance
Mitja Gaspari l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti