Uradni list

Številka 37
Uradni list RS, št. 37/1995 z dne 30. 6. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 37/1995 z dne 30. 6. 1995

Kazalo

1831. Navodilo o načinu obračunavanja in plačevanja prispevka v Sklad za financiranje razgradnje NEK in za odlaganje radioaktivnih odpadkov iz NEK, stran 2709.

Na podlagi 5. člena zakona o Skladu za financiranje razgradnje NEK in odlaganje radioaktivnih odpadkov iz NEK (Uradni list RS, št. 75/94) in 24. člena zakona o Vladi (Uradni list RS, št. 4/93) izdajam
N A V O D I L O
o načinu obračunavanja in plačevanja prispevka v Sklad za financiranje razgradnje NEK in za odlaganje radioaktivnih odpadkov iz NEK
1. člen
Zavezanec za plačilo prispevka za financiranje razgradnje Nuklearne elektrarne Krško je Nuklearna elektrarna Krško (v nadaljevanju: NE Krško), prejemnik pa je Sklad za financiranje razgradnje Nuklearne elektrarne Krško in za odlaganje radioaktivnih odpadkov iz Nuklearne elektrarne Krško (v nadaljevanju: sklad).
2. člen
NE Krško najkasneje 5. dan v mesecu za pretekli mesec, sporoča Skladu količine dobavljene električne energije (na pragu elektrarne).
Sklad na osnovi količin in višine zneska prispevka na kWh ovrednoti prispevek od dobavljene količine električne energije ter izstavi NE Krško mesečne račune do 10. dne v mesecu za pretekli mesec.
NE Krško od sklada izstavljene račune plača v rokih iz 3. člena tega navodila na žiro račun sklada.
3. člen
NE Krško je dolžna plačati izstavljen račun skada za izračunani prispevek najkasneje do 20. v mesecu za pretekli mesec.
NE Krško plača izstavljene račune z nakazilom gotovine ali poplača z odstopom terjatev do svojih kupcev.
Kot dan poravnave obveznosti do sklada se šteje dan priliva na žiro račun sklada oziroma dan, naveden v dokumentu o odstopu terjatve.
4. člen
NE Krško zavaruje svoje obveznosti do sklada z nepreklicno bančno garancijo ali akceptnimi nalogi v primeru, da je poplačilo predvideno z odstopom terjatev.
V primeru, da NE Krško odstopi skladu terjatve za poplačilo električne energije podjetij z večinskim lastništvom države, garancija ni potrebna.
5. člen
Sklad obračuna pri zamudi plačil obresti po zakonu o obrestni meri zamudnih obresti (Uradni list RS, št. 14/92 in 13/93).
6. člen
Za odstopljene terjatve NE Krško skladu sklad ne zaračunava dodatnih stroškov.
7. člen
To navodilo začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 311-04/001-95/E-VP
Ljubljana, dne 28. julija 1995.
Minister
za gospodarske dejavnosti
dr. Maks Tajnikar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti