Uradni list

Številka 35
Uradni list RS, št. 35/1995 z dne 23. 6. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 35/1995 z dne 23. 6. 1995

Kazalo

1706. Odlok o podelitvi koncesije za urejanje in vzdrževanje zunanjih površin Občine Zreče, stran 2584.

Občinski svet občine Zreče je na podlagi 32. člena zakona o gospodarskih javnih službah (Uradni list RS, št. 32/93) in na podlagi 30. člena statuta Občine Zreče (Uradni list RS, št. 30/95) na 5. seji občinskega sveta dne 25. aprila 1995 sprejel
O D L O K
o podelitvi koncesije za urejevanje in vzdrževanje zunanjih površin občine Zreče
1. člen
S tem odlokom se opredeljujejo dejavnosti, območje, pogoji, javna pooblastila, pričetek in čas trajanja koncesije, in drugi elementi, pomembni za podelitev koncesije za urejevanje in vzdrževanje zunanjih površin Občine Zreče, kamor spadajo naslednje površine:
– peš poti 2500 m2,
– zelenice 3150 m2,
– pokopališči 1400 m2.
2. člen
Predmet koncesije je urejevanje in vzdrževanje površin iz 1. člena tega odloka v skladu s sprejetimi prostorskimi in drugimi akti občine ter z določili koncesijske pogodbe.
3. člen
Občina odda koncesijo v skladu z določili tega odloka najboljšemu ponudniku. Predlog izbora koncesionarja opravi komisija za varstvo okolja, urbanizem in infrastrukturo na osnovi javnega razpisa in ga posreduje občinskemu svetu v potrditev.
4. člen
Koncesionar mora za pridobitev in opravljanje koncesije, to je za urejevanje in vzdrževanje površin, ki so predmet tega odloka izpolnjevati naslednje pogoje:
– da ima (pravna ali fizična oseba) sedež v Sloveniji,
– da je ustrezno usposobljena za opravljanje te
dejavnosti,
– da pripravi in predloži program dela.
5. člen
Koncesionarju bo občina (kot koncedent) podelila naslednja javna pooblastila:
– pravico uporabe zemljišč in objektov navedenih v 1. členu tega Odloka, za čas trajanja koncesijske pogodbe;
– pravico opravljanja storitev v skladu s koncesijsko pogodbo.
6. člen
Koncesija prične veljati z dnem podpisa koncesijske pogodbe. Rok trajanja koncesije se določi v koncesijski pogodbi.
7. člen
Koncesijska pogodba preneha veljati po preteku časa, za katerega je bila sklenjena, če je pogodbeni stranki pod pogoji, navedenimi v pogodbi, ne podaljšata, in z razdrtjem.
Pogoji in razlogi za razdrtje, odpovedni rok in druge medsebojne pravice in obveznosti ob odpovedi ali razdrtju pogodbe, se določijo v koncesijski pogodbi.
Koncedent lahko odvzame koncesionarju koncesijo brez odškodnine ne glede na določila pogodbe:
– če koncesionar ne spoštuje ali grobo krši koncesijsko pogodbo,
– zaradi neupravičene prekinitve opravljanja storitev v skladu s koncesijsko pogodbo,
– zaradi pomanjkljivega in nerednega vzdrževanja reda in čistoče v Občini Zreče na površinah, ki so predmet tega Odloka.
8. člen
Za nadzor nad izvajanjem koncesijske pogodbe imenuje koncedent nadzorni organ. Ta spremlja in nadzoruje izvajanje koncesijske pogodbe ter daje svoja poročila in predloge v zvezi z delom koncesionarja županu občine.
9. člen
Za odgovornost za škodo, ki jo povzroči koncesionar pri izvajanju ali v zvezi z izvajanjem koncesijske dejavnosti drugim pravnim ali fizičnim osebam, se uporabljajo določila zakona o obligacijskih razmerjih.
10. člen
Koncesijo opravlja koncesionar na podlagi pooblastil tega koncesijskega akta in koncesijske pogodbe s koncedentom.
11. člen
Vsi objekti in naprave, ki jih je koncesionar zgradil ali drugače pridobil za namen izvajanja koncesije, preidejo v last koncedenta ob prenehanju koncesijske pogodbe, brez odškodnine koncesionarju oziroma z odkupom, kolikor pride do predčasnega prenehanja koncesijske pogodbe na željo koncedenta.
Načini in pogoji odkupa se podrobneje določijo v koncesijski pogodbi.
12. člen
Koncedent bo za primere predčasnega prenehanja koncesijske pogodbe na željo koncedenta zagotovil koncesionarju ustrezne garancije za plačilo objektov in naprav, ki ostanejo v lasti koncedenta.
13. člen
Koncesionar je oproščen izvrševanja pogodbenih obveznosti koncesijske pogodbe samo v primeru višje sile.
Zaradi nepredvidljivih okoliščin, ki so nastale zaradi višje sile, lahko koncesijsko razmerje preneha samo na podlagi sporazuma med koncedentom in koncesionarjem.
Kot višjo silo pa je v odnosih med koncesionarjem in koncedentom šteti predvsem naravne katastrofe, ki jih ni bilo mogoče preprečiti s skrbnim načrtovanjem, gradnjo, nadzorom in vzdrževanjem.
14. člen
Koncesionar je v skladu z zakonom odgovoren za škodo, ki jo pri koriščenju storitev pri njem povzročijo stranke ali druge osebe.
15. člen
Če koncesionar sam ne zagotovi izvrševanja določil koncesijske pogodbe, lahko njeno izvrševanje začasno zagotovi koncedent s prevzemom javne službe v režijo ali na drug način, na račun koncesionarja.
16. člen
Ta odlok prične veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 501-3/95-2
Zreče, dne 25. aprila 1995.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Zreče
Gorazd Korošec, dipl. ek. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti