Uradni list

Številka 81
Uradni list RS, št. 81/1994 z dne 27. 12. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 81/1994 z dne 27. 12. 1994

Kazalo

2957. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah pravilnika o pedagoški dokumentaciji in evidencah v usmerjenem izobraževanju, stran 4998.

Na podlagi prvega odstavka 108. člena zakona o usmerjenem izobraževanju (Uradni list SRŠ, št. 11/80, 6/83, 25/89, 35/89) izdaja minister za šolstvo in šport
PRAVILNIK
o spremembah in dopolnitvah pravilnika o pedagoški dokumentaciji in evidencah v usmerjenem izobraževanju
1. člen
V pravilniku o pedagoški dokumentaciji in evidencah v srednjem izobraževanju (Uradni list RS, št. 5/81, 10/88 in 6/90) se za 4. členom doda nov 4. a člen, ki se glasi:
"4. a člen Izobraževalne organizacije, ki izvajajo maturo, vodijo tudi naslednjo maturitetno dokumentacijo in evidence:
1. prijava k pripravi na maturo;
2. prijava k maturi;
3. zapisnik o poteku pisnega maturitetnega izpita;
4. zapisnik o poteku ustnega maturitetnega izpita;
5. poročilo o doseženem uspehu pri seminarski nalogi;
6. poročilo o doseženem uspehu pri vajah;
7. obrazce za ocenjevanje vaj oziroma seminarske naloge;
8. zapisnike sej šolske maturitetne komisije;
9. končno poročilo srednje šole o opravljanju mature in
10. knjigo maturantov.".
2. člen
V 7. členu se dodata nova drugi in tretji odstavek, ki se glasita:
"O doseženem uspehu po opravljenih dopolnilnih izpitih zaključnega izpita istega programa izda izobraževalna organizacija učencem ali občanom novo spričevalo o zaključnem izpitu. Z novim spričevalom o zaključnem izpitu se nadomesti prej izdano spričevalo.
Pri podatkih o predhodno izdanem spričevalu se vpiše, da je le to razveljavljeno. Novo spričevalo se izroči upravičencu proti vrnitvi izvirnega predhodno izdanega spričevala, ki se uniči.".
3. člen
V 9. členu se doda nova tretja alinea, ki se glasi: " novo spričevalo o zaključnem izpitu v 7 dneh po opravljenih dopolnilnih izpitih zaključnega izpita;". Tretja alinea postane četrta.
4. člen
Za 9. členom se doda nov 9. a člen, ki se glasi:
"9. a člen Izobraževalna organizacija izda naslednjo maturitetno dokumentacijo:
1. potrdilo o preizkusu znanja kandidata za maturo v primerih iz tretjega odstavka 71. člena zakona o usmerjenem izobraževanju;
2. maturitetno spričevalo.
Izobraževalna organizacija izda kandidatom, ki so opravili maturo, maturitetno spričevalo, ki vsebuje poleg osebnih podatkov o kandidatu še podatek o tem, da je opravil maturo. Podatki o uspehu pri posameznem izpitu se vpišejo v obvestilo o uspehu pri maturi, ki je vložek maturitetnega spričevala in njegov sestavni del.
Kandidati, ki so bili pri maturi neuspešni dobijo le obvestilo o uspehu pri maturi.
Dokumente iz prvega odstavka tega člena izobraževalna organizacija izda v roku, ki ga za vsako šolsko leto določi Republiška maturitetna komisija z maturitetnim koledarjem.".
5. člen
V 10. členu se spremenita tretja in peta točka tako, da se glasita:
"3. obvestilo o uspehu, ki se izda ob koncu prvega in drugega ocenjevalnega obdobja in za posamezni predmet vsebuje vse ocene, pridobljene v ocenjevalnem obdobju. Slabše ocene se obrazložijo;
"5. potrdilo preizkusu znanja, ki ga učenec lahko opravlja kot pogoj za vključitev v srednje izobraževanje in potrdilo o preizkusu znanja kandidata za maturo v primerih iz tretjega odstavka 71. člena zakona o usmerjenem izobraževanju".
Za peto točko se doda nova šesta točka, ki se glasi: "6. druga potrdila ter izjave in dokumente na podlagi evidenc in dokumentacije iz tega pravilnika.".
6. člen
Za 11. členom se doda nov 11. a člen, ki se glasi:
"11. a člen
Izobraževalne organizacije trajno hranijo dokumentacijo v zvezi z maturo, in sicer: prijavo k maturi, podatke o. opravljenem preizkusu znanja, zapisnike sej šolske maturitetne komisije, končno poročilo šole o opravljanju mature in knjigo maturantov.
Republiški izpitni center trajno hrani naslednjo dokumentacijo v zvezi z maturo: zapisnike o pisnih in ustnih izpitih, poročila o opravljenih vajah in seminarskih nalogah in maturitetno letno poročilo. Ostalo dokumentacijo in evidence hrani do 31. oktobra tekočega leta.".
7. člen
Spremeni se besedilo 12. člena tako, da se glasi: "Udeležencem izobraževanja so izdelki, ki so nastali v zvezi s preverjanjem in ocenjevanjem znanja med šolskim letom, na vpogled v izobraževalni organizaciji. Izjemoma lahko udeleženci izobraževanja dobijo te izdelke na razpolago po tem, ko so dokončno ocenjeni. O tem odloči ravnatelj šole.
Izdelke iz prejšnjega odstavka izobraževalna organizacija vrne udeležencem izobraževanja ob koncu pouka v tekočem šolskem letu.".
8. člen
Spremenita se prvi in drugi odstavek 13. člena tako, da se glasita:
"Dokumenti, ki se izdajo v skladu s 5., 6., 7., 8. in 9. a členom tega pravilnika, se izdajajo na obrazcih, ki imajo v podtonu grb Republike Slovenije.
Vsebino in obliko dokumentacije in evidenc ter obrazce dokumentov, ki jih izobraževalne organizacije izdajajo na podlagi 3., 4., 4. a, 5., 6., 7., 8., 9., 9. a in 10. člena tega pravilnika, določi minister za šolstvo v roku enega leta od objave tega pravilnika.".
9. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 603-35/94
Ljubljana, dne 21. decembra 1994.
dr. Slavko Gaber l. r.
Minister

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti