Uradni list

Številka 81
Uradni list RS, št. 81/1994 z dne 27. 12. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 81/1994 z dne 27. 12. 1994

Kazalo

2955. Uredba o začasni uporabi sporazuma o prosti trgovini med Republiko Slovenijo in Slovaško republiko v letu 1995, stran 4775.

Na podlagi 4. člena ustavnega zakona za izvedbo temeljne ustavne listine o neodvisnosti in samostojnosti Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 1/91-I), četrtega odstavka 60. člena zakona o zunanjih zadevah (Uradni list RS, št. 1/91-I), 55. člena carinskega zakona (Uradni list SFRJ, št. 34/90 – prečiščeno besedilo), prvega odstavka 26. člena zakona o Vladi Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 4/93), 3. člena zakona o ratifikaciji sporazuma o prosti trgovini med Republiko Slovenijo in Slovaško republiko (Uradni list RS, št. 46/94) izdaja Vlada Republike Slovenije
UREDBO
o začasni uporabi sporazuma o prosti trgovini med Republiko Slovenijo in Slovaško republiko v letu 1995
1. člen
Pri uvozu blaga s poreklom iz Slovaške republike se v skladu z zakonom o ratifikaciji sporazuma o prosti trgovini med Republiko Slovenijo in Slovaško republiko (Uradni list RS, št. 46/94) uporabljajo carinske stopnje, kot so določene s to uredbo.
2. člen
Za industrijske proizvode, ki so navedeni v prilogi 1, ki je sestavni del te uredbe, se v letu 1995 plačuje carina po stopnjah, določenih v prilogi 1.
Za industrijske proizvode, ki niso navedeni v prilogi 1, se uporablja carinska stopnja "prosto".
Industrijski proizvodi po tej uredbi so proizvodi iz 25. do 97. poglavja carinske tarife, razen' proizvodov, navedenih v prilogi 2, ki je sestavni del te uredbe.
3. člen
Za kmetijske proizvode, ki se uvažajo v skladu s to uredbo, se plačuje carina po znižanih carinskih stopnjah in v okviru obsega, določenega v prilogi 3, ki je sestavni del te uredbe.
Kmetijski proizvodi se po znižani carinski stopnji v skladu s prejšnjim odstavkom uvažajo na podlagi dovoljenja, ki ga izda Ministrstvo za ekonomske odnose in razvoj, na podlagi predhodnega razpisa in soglasja Ministrstva za kmetijstvo in gozdarstvo.
Kmetijski proizvodi, za katere ni bilo zahtevkov za uvoz po znižani carinski stopnji na podlagi opravljenega razpisa iz prejšnjega odstavka, se uvozijo na podlagi dovoljenja, ki ga izda Ministrstvo za ekonomske odnose in razvoj brez razpisa, v soglasju z Ministrstvom za kmetijstvo in gozdarstvo.
Kmetijski proizvodi po tej uredbi so proizvodi iz 1. do 24. poglavja carinske tarife in proizvodi, navedeni v prilogi 2.
4. člen
Pri carinjenju blaga, ki se uvaža iz Slovaške republike, je poleg predpisanih dokumentov treba predložiti dokaz o poreklu blaga, če se uveljavljajo ugodnosti pri uvozu v skladu s to uredbo, in sicer: potrdilo EUR l o poreklu blaga, obrazec EUR 2 oziroma druge dokumente, ki v skladu s pravili o poreklu blaga nadomeščajo potrdilo EUR.l. Dokumenti o poreklu blaga se izdajajo v. skladu z določbami v prilogi 4, ki je sestavni del te uredbe.
Določbe iz prvega odstavka tega člena veljajo tudi pri carinjenju blaga, ki se izvaža v Slovaško republiko in je po poreklu iz Republike Slovenije, če se uveljavljajo ugodnosti pri izvozu v Slovaško republiko v skladu z zakonom o ratifikaciji sporazuma o prosti trgovini med Republiko Slovenijo in Slovaško republiko. Potrdilo o poreklu blaga EUR.l, oziroma droge dokumente, ki v skladu s pravili o poreklu blaga nadomeščajo potrdilo EUR.l, izda carinski organ v skladu s Prilogo 4.
5. člen
Ta uredba začne veljati 1. januarja 1995.
Št. 300-08/93-6/8-8
Ljubljana, dne 8. decembra 1994.
Vlada Republike Slovenije
dr. Janez Drnovšek l.r.
Predsednik

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti