Uradni list

Številka 11
Uradni list RS, št. 11/1994 z dne 28. 2. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 11/1994 z dne 28. 2. 1994

Kazalo

464. Odlok o spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin srednjeročnega družbenega plana občine Žalec, stran 647.

Na podlagi 1. in 2. člena Zakona o planiranju in urejanju prostora v prehodnem obdobju (Uradni list RS, št. 48/90) in 141. člena statuta občine Žalec (Uradni list SRS, št. 46/86, 40/87, Uradni list RS, št. 5/91-I in 56/93) je Skupščina občine Žalec na skupnih sejah družbeno političnega zbora, zbora krajevnih skupnosti in zbora združenega dela, dne 25. novembra 1993 in 23. decembra 1993b sprejela
ODLOK
o spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin
srednjeročnega družbenega plana občine Žalec
1. člen
S tem odlokom se spreminjajo in dopolnjujejo Spremembe in dopolnitve prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega družbenega plana občine Žalec (Uradni list RS, št. 34/92) s programsko zasnovo za pokopališče Gomilsko.
2. člen
Opredelitev območja
Ureditveno območje programskih zasnov obsega območje obstoječega pokopališča in območje njegove razširitve v sklopu meje ureditvenega območja naselja Gomilsko in predvideno lokacijo mrliške vežice s pripadajočimi zemljišči izven meje ureditvenega območja naselja.
Seznam parcel
Ureditveno območje se nahaja v katastrski občini Gomilsko in obsega parcele št. 638/1, 638/2, 639 in 641 ter meri cca 3000 m2.
Namenska raba prostora
Programske zasnove namenjajo površine znotraj ureditvenega območja ureditvi in razširitvi obstoječega pokopališča, lokaciji nove mrliške vežice in ureditvi spremljajočih zunanjih površin.
Zasnova prometnega, komunalnega in energetskega omrežja
a) Promet
Dovoz do parkirišča pred novo mrliško vežico bo urejen po obstoječi dovozni cesti.
b) Kanalizacija
Odvajanje odpadnih vod bo ločeno, fekalne vode bodo speljane v greznico na izpraznjevanje, meteorne vode pa v podtalje. V nadaljnjih postopkih je potrebno izdelati projekt za odvajanje drenažne vode z območja pokopališča.
c) Vodovod
Nova mrliška vežica se bo oskrbovala z vodo iz javnega vodovoda in bo vezana na obstoječ vodovodni priključek pri stari mrliški vežici.
d) Elektrika
Obravnavani objekti se bodo napajali z električno energijo iz obstoječega omrežja.
e) PTT omrežje
V primeru poteka zračnega razvodnega telefonskega omrežja je potrebno le-tega prestaviti.
Usmeritve za urbanistično in arhitektonsko oblikovanje
Arhitektonsko oblikovanje nove mrliške vežice mora biti usklajeno z obstoječim vaškim okoljem. Višinska razlika terena omogoča podkletitev objekta. Posebno skrbno je oblikovati zunanji dostop na poslovilno ploščad, tako da bo višina objekta manj izstopala.
Parkirišča za osebna vozila za obiskovalce pokopališča je potrebno ustrezno fizično ločiti (postavitev ustrezno oblikovanih stebričkov ali betonskih korit s cvetjem) ob ploščadi za poslovilni ceremonial pred mrliško vežico.
Usmeritve za varovanje naravnega in bivalnega okolja
Zaradi zaščite okolja mrliške vežice pred prekomernim hrupom je potrebno pri obrtni dejavnosti v objektu na parceli št. 638/2 k.o. Gomilsko in na prostoru pred njim upoštevati določila veljavnih odlokov in predpisov v zvezi z varstvom pred hrupom. Prav tako tehnološki postopek ne sme čezmerno obremeniti okolja (zrak, voda).
Prostor, kjer se izvaja obrtna in pogrebna dejavnost je potrebno vizualno ločiti (zasaditev cipres ob južni meji mrliške vežice kot nadaljevanje že zasajene živice na severni strani funkcionalnega zemljišča obstoječih objektov).
3. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 352-610/93-04
Žalec, dne 23. decembra 1993.
Predsednik
Skupščine občine Žalec
Milan Dobnik, prof. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti