Uradni list

Številka 11
Uradni list RS, št. 11/1994 z dne 28. 2. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 11/1994 z dne 28. 2. 1994

Kazalo

460. Odlok o spremembi zazidalnega načrta industrijske cone Šentjur - južni del, stran 643.

Na podlagi drugega odstavka 39. člena Zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86 in Uradni list RS, št. 26/90) ter 27. člena Statuta občine Šentjur pri Celju (Uradni list RS, št. 27/91) je Skupščina občine Šentjur pri Celju na skupni seji vseh zborov dne 15. decembra 1993 sprejela
ODLOK
o spremembi zazidalnega načrta industrijske cone Šentjur – južni del
1. člen
Sprejme se Sprememba zazidalnega načrta industrijske cone Šentjur južni del, ki jo je pod št. proj. 08/93 v avgustu 1993 izdelal PROFIL d.o.o. Velenje.
MEJA IN VELIKOST OBMOČJA
2. člen
Območje sprememb ZN meri 1,11 ha in je omejeno z mejo, ki poteka od začetne točke T na robu ceste Šentjur-Osredek v oddaljenosti 8 m od priključka za cono individualnih stanovanjskih hiš na zahodni strani območja. Opis poteka meje od začetne točke T dalje je podan v smeri urinega kazalca: meja poteka po zahodnem robu parcele št. 1375/4 k. o. Šentjur; po 90 m se meja obrne proti vzhodu, prečka parcelo št. 1375/4, poteka po severnem robu parcel št. 1027/1 in delno 1027/2 (ograja območja Klavnice), prečka parc. št. 1034/1 ter poteka ob južnem in vzhodnem robu objekta Klavnice (parc. št. 1027/6). Meja se nadaljuje ob severnem in delno vzhodnem robu parc. št. 1027/5 (obstoječi dovoz). Po 14 m se meja obrne proti vzhodu ter poteka po parc. št. 1027/7: 10 m proti vzhodu, nato 55 m proti jugu, se obrne in poteka proti vzhodu do vzhodnega roba parc. št. 1027. Meja prečka parcele št. 1026, 1025, 1023 in delno 1022. Po 115 m se meja obrne proti jugu in poteka v dolžini 20 m v tej smeri in prečka parc. št. 1022 in 1378. Meja se obrne proti zahodu ter poteka v dolžini 87 m po južnem robu parc. št. 1378 (dovozna pot), ki je tudi meja med k. o. Šentjur ter k. o. Rifnik. V dolžini 100 m prečka parc. št. 23,28/1, 28/2 k. o. Rifnik, nakar meja spet preide v k. o. Šentjur in poteka ob južnem robu parc. št. 1378 k. o. Šentjur, prečka parc. št. 1375/4 k. o. Šentjur ter se zaključi v začetni točki.
3. člen
Sprememba ZN industrijske cone Šentjur – južni del vključuje naslednje parcele:
k. o. Šentjur: 1022 (del), 1023 (del), 1025 (del), 1026 (del), 1027/4 (del), 1027/5, 1027/1 in 2,1030, 1034/1 (del), 1328 (del) in 1375/4 (del).
k. o. Rifnik: 23(del), 28/1 (del) in 28/2 (del)
FUNKCIJA OBMOČJA S POGOJI ZA IZRABO IN KVALITETO GRADNJE
4. člen
Sprememba ZN industrijske cone Šentjur – južni del je skladna z zasnovami iz dolgoročnega plana občine Šentjur za obdobje 1986-2000 (dopolnjen 1-989).
Območje sprememb ZN je glede na bodočo rabo namenjeno širitvi dejavnosti Klavnice ter ureditvi cestnega dostopa do območja.
POGOJI ZA URBANISTIČNO OBLIKOVANJE
5. člen
Na območju južno od Klavnice (K) je predvidena gradnja klavnice kuncev (oznaka objekta K 7) kot sestavni del in nadaljevanje dejavnosti Klavnice.
– Dovoz do objekta K 7 je predviden po interni dovozni industrijski cesti ul-ul, ki poteka v smeri S-J in se navezuje na predvideno industrijsko cesto j-j, ki poteka v smeri V-Z.
– Ob dovozni cesti ul-ul je urediti parkirne površine skladno z zazidalno zasnovo.
– Cesta j-j je s pravokotnim priključevanjem priključena na lokalno cesto Šentjur-Osredek. Na interni industrijski cesti je predvidena povezava na industrijsko interno cesto u-u, ki omogoča širitev gradnje industrijskih objektov v smeri proti vzhodu v naslednjih etapah izvedbe osnovnega ZN.
– Med objektom K7 in industrijsko cesto j-j je obvezno ohranjati zeleni pas v širini 35 m od roba ceste do bodoče ograje ob območju Klavnice. Na severni strani ceste j-j je izvesti peš pot v smeri V-Z in v oddaljenosti 5-7 m od roba cestišča.
POGOJI ZA ARHITEKTONSKO OBLIKOVANJE
6. člen
Pri gradnji objekta klavnice kuncev (K7) je obvezno upoštevati tlorisne gabarite, kot so prikazani v grafičnih prilogah v ZN iz 1. člena tega odloka.
Oblikovanje objekta (tloris, streha) je prilagoditi tehnološkim zahtevam; višinski gabarit slemen ne sme presegati sosednjih objektov.
Fasade je oblikovati tako, da prikrijejo vtis industrijskega objekta.
Tolerance:
7. člen
Ni dovoljena povečava tlorisnih gabaritov ter sprememba gradbenih linij izven meril, ki so določeni v ZN iz 1. člena tega odloka.
Ni dovoljena povečava višinskih gabaritov izven obsega, ki ga narekujejo:
– z ZN podane višinske kote pritličij
– potrebne svetle višine (ki jo narekuje tehnologija) v objektu
– potrebna konstrukcijska višina stropnih in strešnih konstrukcij.
POGOJI ZA KOMUNALNO UREJANJE
8. člen
Obvezna je izvedba prometnega omrežja skladno z. zazidalno zasnovo: cest, uvozov na dvorišča, hodnikov za pešce in pešpoti.
9. člen
Vodnogospodarske ureditve, ureditev kanalizacije, oskrba z vodo, elektrifikacija, javna razsvetljava, telefonsko in plinovodno omrežje mora biti izvedeno skladno z zasnovo komunalnega, energetskega in omrežja zvez po ZN iz 1. člena tega odloka,
Vse ureditve se morajo navezovati na predvidene ureditve po osnovnem ZN (Uradni list RS, št. 29/91).
DRUGI POGOJI ZA IZVAJANJE ZN
10. člen
Pri gradnji objektov in urejanju na območju sprememb ZN je obvezno upoštevati naslednje pogoje:
– površine se smejo uporabljati le za namene, ki so določeni z zazidalnim načrtom;
– vsi objekti morajo biti priključeni na vse komunalne naprave, ki bodo zgrajene za obravnavano območje;
– za potrebe ogrevanja je obvezna priključitev objektov na plinovodno omrežje;
– obvezni so odmiki stavb od cest in sosednjih objektov kot je prikazano v spremembi ZN;
– zunanje ureditve morajo biti izvedene v skladu s spremembo ZN, ki je podlaga za projekte zunanje ureditve.
11. člen
Znotraj obravnavanega območja velja v skladu z zakonom o naravni in kulturni dediščini splošna arheološka zaščita za območje. Pri opravljanju zemeljskih del je potreben občasni arheološki nadzor. Stroške nadzora krijejo investitorji.
12. člen
V območju, ki je opredeljeno kot zeleni pas ob cesti j-j, ni dovoljena nobena gradnja objektov, razen načrtovane komunalne infrastrukture, ureditve peš poti in dopolnilne zasaditve.
Plodno zemljo, ki bo odstranjena pred gradnjo objektov in izvedbo prometnih površin, bomo uporabili za ureditev zelenic in nasipov.
13. člen
Predvideni objekti v IC Šentjur ne smejo predstavljati možnosti povečanja onesnaženja zraka (prah, S02,...). Predvideno je ogrevanje objektov s priključki na toplovodno omrežje. V območju je možno razvijati nove dejavnosti le na način, ki omogoča uspešno preprečevanje onesnaženja zraka, kar mora biti opredeljeno v investicijskem elaboratu in projektni dokumentaciji za posamezne objekte.
Objekti s svojimi dejavnostmi ne smejo presegati maksimalno dovoljene ravni hrupa, ki velja za stopnjo VI. za čista industrijska območja (70, 80, 90dB na dan oziroma na noč). Pri načrtovanju objektov morajo projektanti upoštevati raven hrupa, ki bo nastajal zaradi dejavnosti v objektih in morajo predvideti ustrezne rešitve (izolacija fasadnih elementov, ipd.) za zmanjšanje teh vplivov.
14. člen
V zasnovi spremembe ZN so upoštevani pogoji s področja varstva pred požari. K vsem objektom je omogočen dovoz urgentnih vozil po glavnih in internih dovoznih cestah, ki morajo biti utrjene in zgrajene tako, da omogočajo vožnjo z gasilskimi vozili (nosilnost, ipd.). Predvidena je izgradnja hidrantnega omrežja.
Za posamezne nove objekte, ki so predvideni s spremembami ZN, je na osnovi izračuna povečane obremenitve pri projektiranju objektov treba upoštevati takšne materiale in naprave, ki ustrezajo varnosti objekta in njegovih naprav pred požarom. Zaradi povečane varnosti pred požarom je v objektih obvezno upoštevati potrebne naprave in sredstva za gašenje požare.
15. člen
Etapnost priprave in ureditve stavbnih zemljišč znotraj območja iz 2fčlena tega odloka, bo določena v skladu z investicijskimi programi investitorjev ter v skladu z načeli urejanja območja kot so opredeljena v tem odloku.
Do pričetka gradenj ostaja namembnost površin nespremenjena, s tem, da se lahko izvajajo posegi, ki omogočajo normalno uporabo zemljišč in načrtovano realizacijo predvidenih posegov skladno z zazidalnim načrtom.
16. člen
Pri izdelavi izvedbenih projektov komunalne, cestne, energetske in infrastrukturne zveze je treba upoštevati vse idejne rešitve iz spremembe ZN in vsa soglasja, ki so bila pridobljena k spremembi ZN.
17. člen
Pri izvedbi spremembe zazidalnega načrta je treba v postopku za pridobitev lokacijskega dovoljenja izdelati ustrezne strokovne podlage za vse objekte.
18. člen
Sprememba zazidalnega načrta Industrijske cone Šentjur – južni del je stalno na vpogled občanom, organizacijam in skupnostim pri pristojnem občinskem upravnem organu.
19. člen
Nadzorstvo nad izvajanjem zazidalnega načrta opravlja pristojna občinska urbanistična inšpekcija.
20. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 012-12/93-1
Šentjur pri Celju, dne 15. decembra 1993.
Predsednik
Skupščine občine
Šentjur pri Celju
Jurij Malovrh l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti