Uradni list

Številka 66
Uradni list RS, št. 66/1993 z dne 10. 12. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 66/1993 z dne 10. 12. 1993

Kazalo

2454. Odredba o spremembah in dopolnitvah odredbe o prepovedi uvoza in tranzita krompirja, da se prepreči nevarnost vnašanja ogorčic (Globodera pallida (Stone) Behrens) in (Globodera rostochiensis (Wollenweber) Behrens), stran 3274.

Na podlagi 2. točke 59. člena Zakona o varstvu rastlin pred boleznimi in škodljivci, ki ogrožajo vso državo (Uradni list SFRJ, št. 74/89) ter v povezavi s 1. in 4. členom Ustavnega zakona za izvedbo temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 1/91-I) izdaja minister za kmetijstvo in gozdarstvo
ODREDBO
o spremembah in dopolnitvah Odredbe o prepovedi uvoza in tranzita krompirja, da se prepreči nevarnost vnašanja ogorčic (Globodera pallida (Stone) Behrens) in (Globodera rostochiensis (Wollenweber) Behrens)
1. V 1. točki Odredbe o prepovedi uvoza in tranzita krompirja, da se prepreči nevarnost vnašanja ogorčic (Globodera pallida (Stone) Behrens) in (Globodera rostochiensis (WolIenweber) Behrens) (Uradni list RS, št. 56/93 in 62/93) se črtajo besede »Finska«, »Velika Britanija« in »Nizozemska«.
Doda se novo besedilo: »Iz Finske je dovoljen uvoz in tranzit semenskega in merkantilnega krompirja le iz neokuženih območij: Vaasa, Etela-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Mikkeli, Pohjols-Karjala, Kuopio, Keski-Pohjanmaa, Kainuu, Oulu in Lappi.«.
2. Za 2. točko se doda nova 3. točka, ki se glasi: »3. Pošiljke krompirja iz Nizozemske in Velike Britanije mora poleg predpisane dokumentacije spremljati tudi potrdilo o odvzetih vzorcih zemlje in rezultatih analize za tekoče leto, ki ga izda pooblaščeni organ države izvoznice.«
3. Ta odredba začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 321-13-372/93
Ljubljana, dne 8. decembra 1993.
Minister
za kmetijstvo in gozdarstvo
prof. dr. Jože Osterc l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti