Uradni list

Številka 59
Uradni list RS, št. 59/1993 z dne 22. 10. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 59/1993 z dne 22. 10. 1993

Kazalo

2160. Sklep o razpisu delnega referenduma za sofinanciranje asfaltiranja lokalne ceste Sovodenj-Mrzli vrh in krajevnih cest Sovodenj-Ermanovec in Podjelovo brdo ter rekonstrukcije ceste v Koprivniku, stran 2916.

Na podlagi 8. člena Zakona o referendumu in drugih oblikah osebnega izjavljanja (Uradni l. SRS, št. 23/77, 18/88 in 8/90). 3. člena Zakona o samoprispevku (Uradni l. SRS, št. 35/85) in 37. člena Statuta Krajevne skupnosti Sovodenj, je svet Krajevne skupnosti Sovodenj na seji dne 14. 10. 1993 sprejel
SKLEP
o razpisu delnega referenduma za sofinanciranje asfaltiranja lokalne ceste Sovodenj-Mrzli vrh in krajevnih cest Sovodenj-Ermanovec in Podjelovo brdo ter rekonstrukcije ceste v Koprivniku
1. člen
Razpiše se samoprispevek za sofinanciranje asfaltiranja naslednjih cest v KS Sovodenj: Sovodenj-Mrzli vrh, Sovodenj-Ermanovec, Podjelovo brdo ter rekonstrukcija na cesti Koprivnik.
2. člen
Samoprispevek se uvede samo za krajane, ki gravitirajo na ceste, navedene v 1. členu tega sklepa, in sicer v obliki plačila v dveh obrokih.
3. člen
Samoprispevek bodo plačala posamezna gospodinjstva na hišo, ki se nahaja v evidenci KS Sovodenj.
4. člen
Posamezno gospodinjstvo plača na hišo samoprispevek v višini, kot je določen z razdelilnikom v krajevni skupnosti, ki znaša skupaj za cesto Mrzli vrh 50% zneska investicije, za ostale ceste pa 2/3 znesek investicije.
5. člen
Zavezanci samoprispevka lahko obveznost poravnajo v največ dveh obrokih: 1. obrok zapade v plačilo do 30. 11. 1993, 2. obrok pa do 30. 3. 1994.
6. člen
S tem samoprispevkom bo zbranih 8,620.000 SIT. Ta sredstva so namenska in se bodo uporabljala izključno za financiranje del, navedenih v 1. členu tega sklepa.
7. člen
Za postopek glasovanja za izvedbo delnega referenduma se smiselno uporabljajo določila Zakona o referendumu in drugih oblikah osebnega izjavljanja (Uradni l. SRS, št..23/77, 18/88 in Uradni l. RS, št. 8/90). Volilna komisija Krajevne skupnosti Sovodenj bo vodila postopek referenduma, ugotovila rezultate glasovanja in izdala poročilo o izidu referenduma, ki se objavi v Uradnem listu RS.
Na delnem referendumu glasujejo občani, uporabniki cest, ki so navedene v 1. členu tega razpisa.
8. člen
Na delnem referendumu za uvedbo razpisanega samoprispevka, ki bo dne 5. 11. 1993 v prostoru KS Sovodenj, se glasuje tajno z glasovnico, na kateri je naslednje besedilo:
                            Krajevna skupnost Sovodenj
 
    Na delnem referendumu za uvedbo samoprispevka za sofinanciranje
asfaltiranja lokalne ceste Mrzli vrh in krajevnih cest Ermanovec in Podjelovo
brdo ter rekonstrukcije ceste v Koprivniku
 
                     glasujem ZA               glasujem PROTI
                                pečat KS Sovodenj
 
    Glasuje se tako, da se obkroži ZA, če se glasovalec(ka) z uvedbo
samoprispevka strinja, oziroma se obkroži PROTI, če se glasovalec(ka) z uvedbo
samoprispevka ne strinja.
9. člen
Za zbiranje sredstev samoprispevka in izvajanje del, za katere se zbirajo namenska sredstva, je odgovoren svet KS Sovodenj.
10. člen
Ta sklep začne veljati z dnem objave v Uradnem listu RS.
Sovodenj, dne 14. oktobra 1993.
Predsednik
Sveta KS Sovodenj
Franc Jereb l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti