Uradni list

Številka 50
Uradni list RS, št. 50/1993 z dne 27. 8. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 50/1993 z dne 27. 8. 1993

Kazalo

1881. Odredba o načinu plačevanja posebne takse za prirejanje posebnih iger na srečo na igralnih avtomatih zunaj igralnic ter o vsebini in obliki posebne nalepke, stran 2649.

Na podlagi 9. člena Zakona o začasni ureditvi prirejanja posebnih iger na srečo na igralnih avtomatih zunaj igralnic in o plačevanju takse na igralne avtomate (Uradni list RS, št. 47/93) izdaja minister za finance
ODREDBO
o načinu plačevanja posebne takse za prirejanje posebnih iger na srečo na igralnih avtomatih zunaj igralnic ter o vsebini in obliki posebne nalepke
1. člen
Posebna taksa za prirejanje posebnih iger na srečo na igralnih avtomatih zunaj igralnic po zakonu o začasni ureditvi prirejanja posebnih iger na srečo na igralnih avtomatih zunaj igralnic in o plačevanju takse na igralne avtomate (Uradni list RS, št. 47/93) se plačuje na plačilni račun po občinah.
2. člen
Posebna taksa se plačuje za vsak igralni avtomat, ki bo v uporabi, in sicer pred potekom meseca za naslednji mesec.
Za avtomate, ki bodo dani v uporabo med mesecem, se taksa plača ob prijavi avtomatov pri pristojni izpostavi Republiške uprave za javne prihodke, in sicer preden se dajo v uporabo. V tem primeru se plača taksa v višini kot da bi bili avtomati v uporabi ves mesec.
3. člen
Na podlagi dokazila o plačilu posebne takse prejme prireditelj pri pristojni izpostavi Republiške uprave za javne prihodke posebno nalepko, ki predstavlja dokazilo, da je bila taksa plačana (v nadaljnjem besedilu: nalepka).
4. člen
Nalepka je okrogle oblike, premera 6,5 cm, z barvnim polkrogom, v sredini je zaporedna številka. Na zunanjem krogu je napis »nalepka o plačilu takse za uporabo igralnega avtomata«. V notranjem krogu pa je napis »Republika Slovenija – Ministrstvo za finance«.
5. člen
Nalepka se izda za vsak mesec v drugi barvi, ki jo določi minister za finance. Nalepka je opremljena s sedem mestno številko, ki je rdeče barve. Pri številki nalepke predstavljata prvi dve številki mesec uporabe, naslednje številke pa zaporedje izdane nalepke.
6. člen
Nalepko je mogoče prenašati na drug igralni avtomat, vendar le v istem igralnem prostoru.
Avtomat, s katerega je bila nalepka odvzeta mora biti odstranjen iz igralnega prostora.
7. člen
Prireditelj mora poskrbeti, da je nalepka pritrjena na vidnem mestu na avtomatu in zavarovana pred poškodbami ali uničenjem.
Za uničenje ali poškodovanje nalepke odgovarja prireditelj.
8. člen
Ta odredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 471-5/93
Ljubljana, dne 11. avgusta 1993.
Mitja Gaspari l. r.
Minister za finance

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti