Uradni list

Številka 38
Uradni list RS, št. 38/1993 z dne 10. 7. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 38/1993 z dne 10. 7. 1993

Kazalo

1572. Sklep o ustanovitvi območnih svetov, stran 1961.

Na podlagi določil 32. člena začasnega Statuta Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (Uradni list RS, št. 19/93) (v nadaljevanju: Zavod) je začasna skupščina Zavoda na svoji 7. seji dne 6. 7. 1993 sprejela
SKLEP
o ustanovitvi območnih svetov
1
Na podlagi določil 31. in 32. člena začasnega Statuta Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije se ustanovijo na območjih posameznih območnih enot Zavoda območni sveti.
2
Posamezni območni svet ima sedem članov, od katerih so 4 člani predstavniki zavarovancev in 3 člani predstavniki delodajalcev. Izmed 4 članov predstavnikov zavarovancev sta dva člana predstavnika aktivnih zavarovancev in po eden predstavnik upokojencev in invalidov.
3
Tri predstavnike delodajalcev voli volilno telo, ki voli člane skupščine Zavoda – predstavnike delodajalcev.
Kandidate za člane območnih svetov – predstavnike delodajalcev določijo območne gospodarske zbornice in združenja delodajalcev, ki delujejo na ustreznem območju, v skladu s svojimi pravili.
4
Člane območnih svetov – predstavnike aktivnih zavarovancev voli volilno telo, ki voli člane skupščine Zavoda, predstavnike aktivnih zavarovancev.
Kandidate za člane območnih svetov, predstavnike zavarovancev določijo reprezentativni sindikati v občini oziroma širši lokalni skupnosti na ustreznem območju, v skladu s svojimi pravili. Člane območnih svetov, predstavnike upokojencev in invalidov volita volilni telesi, ki volita člane skupščine Zavoda – predstavnike upokojencev in invalidov.
Kandidate za člane območnih svetov – predstavnike upokojencev in invalidov določijo organizacije upokojencev in invalidov, ki delujejo na ustreznem območju, v skladu s svojimi pravili.
5
Glede predlaganja in potrjevanja kandidatur in izvedbe volitev veljajo smiselno določbe pravilnika o volitvah in imenovanju članov v organe upravljanja Zavoda, ki urejajo volitve članov skupščine Zavoda.
Splošne volitve članov območnih svetov se opravijo hkrati s splošnimi volitvami v skupščino Zavoda.
6
Predsednika območnega sveta in njegovega namestnika imenujejo člani območnega sveta po pravilih, ki veljajo za izvolitev predsednika in namestnika predsednika skupščine Zavoda. Kandidata za predsednika območnega sveta oziroma njegovega namestnika lahko predlaga vsak član.
7
Območni sveti imajo svoje sedeže na območnih enotah Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, ki jim zagotavlja poleg prostora tudi ostale pripomočke in pogoje za njihovo delo.
Št. 007-2/7-93
Ljubljana, dne 6. julija 1993.
Predsednik
Začasne skupščine
Zavoda za
zdravstveno zavarovanje
Slovenije
dr. Rudi Turk l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti