Uradni list

Številka 31
Uradni list RS, št. 31/1993 z dne 11. 6. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 31/1993 z dne 11. 6. 1993

Kazalo

1344. Sklep o sprejetju Listine o prijateljstvu med občino Radovljica in občino Sondrio v Italiji, stran 1732.

Na podlagi 222. člena Statuta občine Radovljica in na podlagi 5. člena Odloka o organizaciji in delu občinske Skupščine (Uradni vestnik Gorenjske, št. 15/89, Uradni list RS, št. 23/91) je Skupščina občine Radovljica na 19. skupnem zasedanju ZZD, ZKS in DPZ dne 24. 2. 1993 sprejela
SKLEP
o sprejetju Listine o prijateljstvu med občino Radovljica in občino Sondrio v Italiji
1. člen
Sprejme se Listina o prijateljstvu med občino Radovljica in občino Sondrio v Italiji.
2. člen
Listina se glasi:
Občini Radovljica in Sondrio, z namenom, da bi prispevali k utrjevanju odnosov med Italijo in Slovenijo in ob vse večjem sodelovanju med narodi Evrope, želita ustvariti prijateljske odnose, ki naj vodijo k tesnim stikom med prebivalci obeh občin, kar naj bi bil plod izmenjav njunih administracij in danosti, obstajajočih na socioekonomskem, kulturnem in športnem področju.
Da bi potrdili pomen prijateljskih odnosov, občini sprejemata
LISTINO O PRIJATELJSTVU.
Občini Radovljica in Sondrio sta prepričani, da se blaginja njunih prebivalcev lahko razcveta le v miru in svobodi in da je najboljša varščina za uresničitev teh pričakovanj sožitje vseh narodov Evrope.
Za dosego teh ciljev, se obe občini zavezujeta, da bosta skrbeli za povratne stike svojih prebivalcev in to na vseh področjih, še posebej pa želita vzgajati mladino v duhu miru in razumevanja med slovenskim in italijanskim ljudstvom.
Radovljica in Sondrio, ki verjameta v pomen in učinke globokih in iskrenih prijateljskih odnosov, razglašata skupno pripravljenost, da bosta z vsemi sredstvi pomagali uresničevati cilje, ki sta jih določili s podpisom te listine in se bosta vedno trudili za trdno sodelovanje, za mir in svobodo.
 
Radovljica, 14. 5. 1993.
Vladimir Černe I. r.
Predsednik
Skupščine občine Radovljica
Sondrio, 14. 5. 1993.
Flaminio Benetti
Župan Sondria
3. člen
Za izvajanje listine skrbi Sekretariat SO Radovljica.
4. člen
Ta sklep začne veljati, ko Listino podpišeta podpisnika obeh občin in naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 922-1/93
Radovljica, dne 24. februarja 1993.
Predsednik
Skupščine občine Radovljica
Vladimir Černe, dipl. inž. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti