Uradni list

Številka 31
Uradni list RS, št. 31/1992 z dne 19. 6. 1992
Uradni list

Uradni list RS, št. 31/1992 z dne 19. 6. 1992

Kazalo

1541. Odlok o ustanovitvi sveta za varstvo pravic najemnikov stanovanj v občini Ljubljana Moste-Polje, stran 2122.

Na podlagi 67. člena stanovanjskega zakona (Uradni list RS, št. 18/91) in 6. člena odloka o sestavi in pristojnostih zborov občinske skupščine Ljubljana Moste-Polje (Uradni list RS, št. 10/90) je Skupščina občine Ljubljana Moste-Polje na skupnem zasedanju zborov dne 8. junija 1992 sprejela
ODLOK
o ustanovitvi sveta za varstvo pravic najemnikov stanovanj v občini Ljubljana Moste-Polje
1. člen
V občini Ljubljana Moste-Polje se ustanovi Svet za varstvo pravic najemnikov stanovanj. S tem odlokom se urejajo naloge, sestava in število članov sveta.
2. člen
Svet za varstvo pravic najemnikov stanovanj opravlja naslednje naloge:
– spremlja uresničevanje obveznosti lastnikov stanovanj v zvezi z določanjem najemnin za neprofitna, socialna, službena in profitna stanovanja
– predlaga sprejem občinskega odloka, s katerim se v občini začasno predpišejo najvišje dopustne najemnine
– spremlja uresničevanje obveznosti lastnikov stanovanj v zvezi s sklepanjem najemnih pogodb za nedoločen ali za določen čas.
– spremlja uresničevanje medsebojnih obveznosti lastnikov in najemnikov stanovanj, še posebej v zvezi z uporabo stanovanja ter skupnih prostorov, delov, objektov in naprav, pobiranje oziroma plačevanjem najemnin, opravljanjem dovoljene dejavnosti v stanovanju in oddajo dela stanovanja v podnajem.
Spremlja spreminjanje stanovanjskih prostorov in vgrajene opreme ter naprav v stanovanju, odloča o vstopu v stanovanje v zvezi s preveritvijo pravilne uporabe stanovanja in v. zveži s popravili ter izboljšavami. V skladu z določili stanovanjskega zakona spremlja odpovedi najemnih razmerij, varstva pravic sostanovalcev, varstva pravic imetnikov stanovanjske pravice na stanovanjih, ki so predmet denacionalizacije, varstva pravic imetnikov pravice do uporabe stanovanja, varstva pravic hišnikov in drugih uporabnikov hišniških stanovanj.
– spremlja uresničevanje vseh drugih obveznostih lastnikov in najemnikov stanovanj skladno z določbami stanovanjskega zakona.
3. člen
V zvezi z nalogami iz svoje pristojnosti svet za varstvo pravic najemnikov stanovanj oblikuje stališča, priporočila in sklepe, ki jih naslavlja na Skupščino občine Ljubljana Moste-Polje, pristojen občinski upravni organ in druge upravne organe, kakor tudi na stanovanjsko inšpekcijo z namenom sprejetja potrebnih ukrepov, ki naj zagotovijo varstvo pravic najemnikov stanovanj.
4. člen
Svet za varstvo pravic najemnikov stanovanj imenuje občinska skupščina.
Svet za varstvo pravic najemnikov stanovanj ima predsednika, namestnika predsednika in 5 članov, ki se imenujejo v Svet iz vrst najemnikov stanovanj in drugih uporabnikov stanovanj v občini Ljubljana Moste-Polje na predlog organov najožje lokalne samouprave in v sodelovanju z občinskim upravnim organom, pristojnim za stanovanjske zadeve.
5. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 012-1/92-01
Ljubljana, dne 10. junija 1992.
Predsednik
Skupščina občine Ljubljana Moste-Polje
Janez Jančar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti