Uradni list

Številka 9
Uradni list RS, št. 9/1991 z dne 16. 8. 1991
Uradni list

Uradni list RS, št. 9/1991 z dne 16. 8. 1991

Kazalo

436. Odlok o uvedbi agromelioracijskega postopka na območju naselij: Brezje, Bezina, Vešenik, Gabrovlje, Dobrava pri Konjicah, Zgornja Pristava, Polene, Spodnje Grušovje, Nova vas, Konjiška vas, Tolsti vrh, Škedenj in Stare Slemene, stran 392.

Na podlagi 105. člena zakona o kmetijskih zemljiščih (Uradni list SRS, št. 22/81) in 21. člena odloka o pristojnostih in delu Skupščine občine Slovenske Konjice (Uradni list SRS, št. 1/90) je Skupščina občine Slovenske Konjice na skupni seji vseh zborov dnev25. julija 1991 sprejela
ODLOK
o uvedbi agromelioracijskega postopka na območju naselij: Brezje, Bezina, Vešenik, Gabrovlje, Dobrava pri Konjicah, Zgornja Pristava, Polene, Spodnje Grušovje, Nova vas, Konjiška vas, Tolsti vrh, Skedenj in Stare Slemene
1. člen
S tem odlokom se na predlog Kmetijske zadruge Slov. Konjice uvede agromelioracijski postopek za izvajanje agromelioracijskih del na kmetijskih zemljiščih v delih katastrskih občin: Brezje, Bezina, Tepanje, Skalce, Križevec, Slov. Konjice, Preloge. Sp. Grušovje, Žiče, Konjiška vas, Tolsti vrh in Slemene.
2. člen
Agromelioracijsko območje iz 1. člena tega odloka obsega 52,47 ha. Meje območja so vrisane v katastrskih preglednih kartah v merilu 1:2800, ki je na vpogled na sedežu Kmetijske zadruge v Sl. Konjicah pri svetovalni službi.
3. člen
Zemljišča na agromelioracijskih območjih so z družbenim planom občine SI. Konjice trajno namenjena za kmetijsko proizvodnjo. Agromelioracija zemljišč je v skladu z družbenim planom občine Sl. Konjice za obdobje 1986-1990 in dolgoročnim planom občine Sl. Konjice za obdobje 1986-2000.
4. člen
Agromelioracija obsega odstranjevanje kamenja, grmovja, izravnavo terena, urejanje poti, delno krčenja zarasti, založno gnojenje in odvodnjo z drenažo ter delno z odprtimi jarki.
5. člen
Agromelioracija se bo izvajala postopoma v skladu z investicijskim programom »Konjice III.« Dela bodo predvidoma zaključena v letu 1991. Dela bodo potekala po navedenem vrstnem redu in v navedenih rokih: zemeljska dela in polaganje drenaž do aprila 1991, vsejavanje in nova setev izravnanih površin do maja 1991.
6. člen
Investitor del je Kmetijska zadruga Sl. Konjice, TZO Zadružništvo.
Investitor pridobi pri Republiškem sekretariatu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano za financiranje agromelioracij, del sredstev pa zagotavljajo lastniki oziroma uporabniki zemljišč sami.
7. člen
Lastniki in uporabniki zemljišč na agromelioracijskem območju so dolžni posekati in odstraniti grmovje, odstraniti izruvano kamenje, izkopati drenažne jarke na zemljiščih, ki niso usposobljena za strojno izkopavanje, opraviti prevoze materiala, zasejati izravnana zemljišča in uporabljati zemljišče v skladu z investicijskim programom izvedbe agromelioracije.
Če lastnik oziroma uporabnik kmetijskega zemljišča ne izvede potrebnih agromelioracijskih del v roku, določenem s programom, odredi občinski upravni organ, pristojen za kmetijstvo, v skladu s 113. členom zakona o kmetijskih zemljiščih, izvedbo potrebnih ukrepov na stroške lastnika oziroma uporabnika zemljišč.
8. člen
Kultura in način rabe melioracijskih zemljišč mora ustrezati kakovosti zemljišč po izvedenih agromelioracijah.
Dolgoročne in letne proizvodne programe sprejema investitor ob sodelovanju z melioracijsko skupnostjo. Za racionalno opravljanje agromelioracijskih del in organizacijo kmetijske proizvodnje na agromelioracijskem območju, ustanovijo lastniki in uporabniki zemljišč melioracijsko skupnost.
Lastniki in uporabniki kmetijskih zemljišče so pri rabi teh zemljišč vezani na določbe sprejetega proizvodnega programa, ne glede na to, ali so sklenili pogodbo o proizvodnem sodelovanju s Kmetijsko zadrugo Sl. Konjice ali ne.
9. člen
Lastniki in uporabniki kmetijskih zemljišč so dolžni po končani agromelioraciji vzdrževati, poti in čistiti odvodne jarke ter drenažne cevi.
10. člen
Nadzor nad izvajanjem tega odloka opravlja pristojni organ inšpekcijskega nadzora.
11. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 321-7/91-7
Slovenske Konjice, dne 25. julija 1991.
Predsednik
Skupščine občine Slovenske Konjice
Jože Baraga l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti