Uradni list

Številka 7
Uradni list RS, št. 7/1991 z dne 31. 7. 1991
Uradni list

Uradni list RS, št. 7/1991 z dne 31. 7. 1991

Kazalo

343. Odlok o priznanjih občine Šentjur, stran 292.

Na podlagi 6. člena odloka o pristojnostih, delu in volitvah v Skupščino občine Šentjur pri Celju (Uradni list SRS, št. 1/90 in Uradni list RS, št. 29/90) je Skupščina občine Šentjur pri Celju sprejela na skupni seji vseh zborov dne 24. julija 1991
ODLOK
o priznanjih občine Šentjur
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
Priznanja občine Šentjur so:
– plaketa občine
– pisno priznanje občine
– pisna pohvala občine s knjižno nagrado.
2. člen
Plaketa in pisno priznanje se podeljuje za posebne uspehe in prizadevanja na vseh področjih dela in življenja v občini; pisna pohvala s knjižno nagrado pa za posebne učne uspehe in aktivnosti v izvenšolski dejavnosti.
3. člen
Prejemnik plakete ali pisnega priznanja občine je lahko občan občine Šentjur, krajevna skupnost, politična organizacija, podjetje in druga organizacija ali skupnost, ki ima sedež na območju občine Šentjur.
Pisno pohvalo s knjižno nagrado lahko prejme učenec osnovne ali druge šole na območju občine Šentjur.
4. člen
V primerih posebnih prispevkov in zaslug za razvoj ali predstavitev in zastopanje občine v širši družbeni skupnosti, se eno od priznanj lahko podeli posamezniku, organizaciji ali skupnosti izven občine Šentjur.
5. člen
Priznanja se podeljujejo na svečani seji občinske skupščine ob praznovanju občinskega praznika.
Kadar se priznanje podeli prejemniku iz 3. člena tega odloka, se lahko podeli tudi ob drugi svečani priložnosti. Na predlog pristojnega delovnega telesa, odloča o tem občinska skupščina.
6. člen
V enem letu se podeli ena plaketa, tri pisna priznanja ter po ena pisna pohvala s knjižno nagrado na vsako šolo v občini.
7. člen
Sredstva za izdelavo plaket, pisnih priznanj in pohval ter za nakup knjižnih nagrad, se zagotovijo s proračunom občine Šentjur.
II. RAZPIS IN ODLOČANJE O PREJEMNIKIH
8. člen
Razpis za podelitev priznanj objavi pristojno delovno telo občinske skupščine, ki izdela tudi predlog za podelitev.
9. člen
Razpis mora vsebovati:
– rok za vložitev predlogov
– podatke, ki jih mora vsebovati predlog za podelitev
– podatke o tem kdo je predlagatelj
– druge podatke pomembne za odločanje, kar posebej določi delovno telo občinske skupščine.
Razpis se pošlje predlagateljem iz 10. člena; objavi pa se tudi na krajevno običajen način.
10. člen
Predlog za podelitev priznanj lahko poda skupščina občine, delovno telo pristojno za priznanje, izvršni svet, politična organizacija, krajevna skupnost, podjetje ali druga organizacija in skupnost ter skupina občanov.
Za podelitev pisne pohvale s knjižno nagrado pa da lahko predlog šola iz območja občine Šentjur.
11. člen
Utemeljitev, ki jo k pobudi dajo predlagatelji mora vsebovati vse podatke o uspehih in prizadevanjih, ki jih je dosegel kandidat za dobitnika priznanja.
Neutemeljenih ali prepozno vloženih predlogov pristojno delovno telo ne obravnava.
III. OBLIKA IN VSEBINA PRIZNANJ
12. člen
Plaketa občine Šentjur je kvadratne oblike s stranico dolgo 10 cm, na kateri je stiliziran grb občine Šentjur, to je Sv. Jurij. V zgornjem delu je napis »plaketa«, na spodnjem pa »občina Šentjur«. Plaketa je vložena v usnjeno šatuljo, v kateri je žametna podlaga. Šatulja in žamet sta zelene barve.
K plaketi se podeli tudi pisni dokument z osnovnimi podatki, ki veljajo tudi za priznanje in pohvalo.
13. člen
Pisno priznanje občine Šentjur, ki vsebuje splošne podatke o podelitvi in prejemniku ter podpis predsednika občinske skupščine in žig občinske skupščine, je vloženo v zeleno platno vezano mapo na naslovni strani, na kateri je vtisnjen zlati grb občine in napis »Šentjur«.
14. člen
V enako mapo se vloži tudi pisna pohvala, ki se podeljuje s knjižno nagrado. Pisna pohvala ima enako osnovne podatke, kot pisno priznanje.
IV. PREHODNE IN KONČNE DOLOČBE
15. člen
Dosedanji prejemniki katerekoli oblike družbenega priznanja, ki ga je podeljevala Skupščina občine Šentjur, ne morejo biti za iste dosežke in uspehe prejemniki priznanj po tem odloku.
16. člen
Z dnem, ko prične veljati ta odlok, preneha veljati odlok o priznanjih in plaketah »18. avgust« občine Šentjur pri Celju (Uradni list SRS, št. 19/81) in pravila o kriterijih in postopku za podelitev priznanj in plaket »18. avgust« občine Šentjur pri Celju, ki so ga sprejeli zbori občinske skupščine Šentjur, dne 10. in 11. junija 1991.
17. člen
Ta odlok se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in prične veljati osmi dan po objavi.
Št. 008-4/91-I
Šentjur pri Celju, dne 24. julija 1991.
Predsednik
Skupščine občine Šentjur pri Celju
mag. Franc Kovač, dipl. vet. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti