Uradni list

Številka 120
Uradni list RS, št. 120/2005 z dne 29. 12. 2005
Uradni list

Uradni list RS, št. 120/2005 z dne 29. 12. 2005

Kazalo

5429. Pravilnik o spremembah Pravilnika o ekstrakcijskih topilih, stran 13835.

Na podlagi 37. člena Zakona o kmetijstvu (Uradni list RS, št. 54/00, 52/02 – ZDU-1, 58/02 – ZMR-1 in 45/04 – ZdZPKG) in petega odstavka 6. člena Zakona o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili (Uradni list RS, št. 52/00, 42/02 in 47/04 – ZdZPZ) izdaja ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v soglasju z ministrom za zdravje
P R A V I L N I K
o spremembah Pravilnika o ekstrakcijskih topilih
1. člen
V Pravilniku o ekstrakcijskih topilih (Uradni list RS, št. 7/01 in 45/04) se prvi odstavek 1. člena spremeni tako, da se glasi:
»Ta pravilnik v skladu z Direktivo Sveta 88/344/EGS z dne 13. junija 1988 o približevanju zakonodaje držav članic na področju ekstrakcijskih topil, ki se uporabljajo pri proizvodnji živil in njihovih sestavin, kakor je bila nazadnje spremenjena z Direktivo 97/60/ES Evropskega parlamenta in Sveta (UL L št. 157 z dne 24. 6. 1988, str. 28) določa ekstrakcijska topila, ki se, kot pomožna tehnološka sredstva sama po sebi ne uživajo kot živilo in so namenjena predelavi surovin, proizvodnji živil in njihovih sestavin. Ekstrakcijska topila in pogoji njihove uporabe znotraj največjega dopustnega ostanka topila v živilu ali njegovi sestavini, so navedeni v prilogi, ki je sestavni del tega pravilnika.«.
2. člen
V 3. členu se prvi odstavek spremeni tako, da se glasi:
»Voda kateri so bile dodane snovi za uravnavanje kislosti ali bazičnosti in druga živila, ki imajo lastnost topila, so dovoljeni kot ekstakcijska topila pri proizvodnji živil ali njihovih sestavin.«.
3. člen
Ta pravilnik začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 324-01-17/00
Ljubljana, dne 28. novembra 2005
EVA 2005-2311-0264
Marija Lukačič l.r.
Ministrica
za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
 
Soglašam!
Andrej Bručan l.r.
Minister
za zdravje

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti