Uradni list

Številka 29
Uradni list RS, št. 29/2010 z dne 9. 4. 2010
Uradni list

Uradni list RS, št. 29/2010 z dne 9. 4. 2010

Kazalo

1280. Sklep o razpisu referenduma za izločitev naselij Orešje na Bizeljskem in Bizeljska vas iz Krajevne skupnosti Bizeljsko in ustanovitev nove Krajevne skupnosti Orešje na Bizeljskem za naselji Orešje na Bizeljskem in Bizeljsko vas, stran 3922.

Na podlagi 3. in 56. člena Zakona o referendumu in ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 26/07 – UPB2), 18. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 – UPB2, 27/08 – Odl. US, 75/08, 100/08 – Odl. US, 79/09, 14/10 – Odl. US) ter 71. in 95. člena Statuta Občine Brežice (Uradni list RS, št. 10/09, 3/10) je Občinski svet Občine Brežice na 25. redni seji dne 29. 3. 2010 sprejel
S K L E P
o razpisu referenduma za izločitev naselij Orešje na Bizeljskem in Bizeljska vas iz Krajevne skupnosti Bizeljsko in ustanovitev nove Krajevne skupnosti Orešje na Bizeljskem za naselji Orešje na Bizeljskem in Bizeljsko vas
1. člen
Za območje naselij Orešje na Bizeljskem in Bizeljska vas iz Krajevne skupnosti Bizeljsko se na podlagi zahteve za ustanovitev nove Krajevne skupnosti Orešje na Bizeljskem razpisuje referendum za izločitev naselij Orešje na Bizeljskem in Bizeljska vas iz Krajevne skupnosti Bizeljsko in ustanovitev nove Krajevne skupnosti Orešje na Bizeljskem.
2. člen
Referendum bo v nedeljo 23. 5. 2010, od 7. do 19. ure v prostorih bivše Osnovne šole Orešje na Bizeljskem.
3. člen
Za postopek o glasovanju in izvedbi referenduma se smiselno uporabljajo določila Zakona o referendumu in ljudski iniciativi, Zakona o postopku za ustanovitev občin ter za določitev njihovih območij in Zakona o lokalnih volitvah.
4. člen
Referendum vodi Občinska volilna komisija Brežice po tehničnih pravilih, ki veljajo za volitve, ko tudi ugotovi rezultate in izdela zaključno poročilo o izidu referenduma za izločitev naselij Orešje na Bizeljskem in Bizeljska vas iz Krajevne skupnosti Bizeljsko in ustanovitev nove Krajevne skupnosti Orešje na Bizeljskem.
5. člen
Za dan razpisa referenduma, s katerim začnejo teči roki za opravila, ki so potrebni za izvedbo referenduma, se šteje 12. 4. 2010.
6. člen
Izid referenduma se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
7. člen
Pravico glasovati na referendumu imajo vsi krajani, ki so vpisani v splošnem volilnem imeniku v naseljih Orešje na Bizeljskem in Bizeljska vas v Krajevni skupnosti Bizeljsko.
8. člen
Na referendumu glasujejo volivci neposredno in tajno z glasovnicami, na katerih je naslednje besedilo:
»Ali ste za to, da se naselji Orešje na Bizeljskem in Bizeljska vas izločita iz Krajevne skupnosti Bizeljsko in da se ustanovi nova Krajevna skupnost Orešje na Bizeljskem?«
GLASUJEM
ZA PROTI
Tisti, ki glasuje, izpolni glasovnico tako, da obkroži ZA, če se strinja z izločitvijo naselij Orešje na Bizeljskem in Bizeljska vas iz Krajevne skupnosti Bizeljsko in ustanovitvijo nove Krajevne skupnosti Orešje na Bizeljskem, oziroma PROTI, če se z izločitvijo ne strinja.
9. člen
Sredstva za izvedbo referenduma zagotovi Občina Brežice.
10. člen
Ta sklep se objavi na krajevno običajen način in v Uradnem listi RS in začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 031-1/2010
Brežice, dne 29. marca 2010
Župan
Občine Brežice
Ivan Molan l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti