Uradni list

Številka 29
Uradni list RS, št. 29/2009 z dne 14. 4. 2009
Uradni list

Uradni list RS, št. 29/2009 z dne 14. 4. 2009

Kazalo

1305. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o spremembah in dopolnitvah prostorskih ureditvenih pogojev za plansko celoto Š 4 Lavrica, stran 4178.

Na podlagi 96. člena Zakona prostorskem načrtovanju (ZPNačrt) – Uradni list RS, št. 33/07, Sklepa o pripravi sprememb in dopolnitev Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za planske celote Š 4 Lavrica, Š 9 Škofljica, Š11 Gumnišče, Š 12 Pijava Gorica in Š 13 Želimlje (Uradni list RS, št. 83/07) in 16. člena Statuta Občine Škofljica (Uradni list RS, št. 47/99, 103/00, 76/02) je Občinski svet Občine Škofljica na 23. redni seji dne 31. 3. 2009 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah Odloka o spremembah in dopolnitvah prostorskih ureditvenih pogojev za plansko celoto Š 4 Lavrica
I. UVODNE DOLOČBE
1. člen
S tem odlokom se spreminja Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za plansko celoto Š 4 Lavrica (Uradni list RS, št. 82/05), v tekstualnem delu.
2. člen
V 2. členu se v 13. vrsti tabele (ŠSE 4/4), v stolpcu »način urejanja«, dopiše beseda »PUP«.
II. SKUPNA MERILA IN POGOJI
3. člen
V 4. členu se v prvem stavku besedilo: »Skupna merila in pogoji, določeni v 4. člen u odloka o« nadomesti s tekstom: »Skupna merila in pogoji, določeni v odloku o«.
V 4. členu se v celoti briše tretji odstavek in se za drugim odstavkom dopiše tekst:
»Pred izgradnjo distribucijskega plinovodnega omrežja se oskrba objektov, ki se nahajajo na območjih predvidenih za plinifikacijo, za potrebe ogrevanja začasno rešuje s postavitvijo postaj utekočinjenega naftnega plina (UNP). Pogoje in soglasja za izvedbo začasne oskrbe objektov z UNP izdaja JP Energetika Ljubljana, d.o.o. Plinovodno omrežje, ki se gradi po ureditvenih območjih v okviru začasne oskrbe preko UNP postaj, morajo investitorji predati v last Občini Škofljica in v upravljanje sistemskemu operaterju distribucijskega plinovodnega omrežja Energetiki Ljubljana.
Po izgradnji distribucijskega plinovodnega omrežja do posameznih območij urejanja in uvedbi sistema zemeljskega plina, je treba začasno oskrbo z UNP prekiniti, kontejnersko postajo odstraniti ter objekte in plinovodno omrežje po območjih urejanja prevezati na distribucijsko omrežje zemeljskega plina. Aktivnosti pri gradnji plinovodnega omrežja za začasno oskrbo z UNP je treba projektno in izvedbeno predvideti tako, da ob prevezavi zgrajenega omrežja na distribucijsko omrežje zemeljskega plina ni tehničnih ovir, oziroma neusklajenosti, in nikakršnih finančnih obremenitev do lastnikov objektov, začasnega dobavitelja UNP, občine ali Energetike Ljubljana.
Za izdelavo projektne dokumentacije za gradnjo priključnih plinovodov in priključitev na distribucijski sistem zemeljskega plina, bo potrebno na osnovi idejne zasnove (idejnega projekta) pridobiti soglasje za priključitev s strani JP Energetike Ljubljana d.o.o.
Za novo ureditvena območja je pred izdajo soglasja za priključitev treba pri Energetiki Ljubljana naročiti izdelavo idejne zasnove plinovodnega omrežja za priključitev predvidenih objektov na distribucijski sistem zemeljskega plina, ki bo sestavni del prostorskega akta.
Območja urejanja ŠSE 4/2 Sela, ŠSE 4/3 Srednja vas, ŠDC 4/3 Pastoralni center, ŠSE 4/4 Lavrica, ŠSV 4/4-1 Lavrica, ŠSV 4/4-2 Lavrica, ŠMS 4/4 Lavrica, ŠDI 4/4 Lavrica, ŠMP 4/4 Dolenjska cesta, ŠSE 4/5 Lavrica, ŠMS 4/5 Lavrica in ŠSE 4/10 Erbežnikov hrib so predvidena za plinifikacijo v I. fazi. Območji urejanja ŠSE 4/7 Babna gorica in ŠSE 4/11 Škofljica sta predvideni za II. fazo plinifikacije, ki se bo vršila samo v primeru večje gostote gradnje.
Objekti na omenjenih ureditvenih območjih se za potrebe ogrevanja, pripravo sanitarne tople vode, kuhe in tehnologije priključijo na distribucijsko omrežje zemeljskega plina. Plinski priključki se izvedejo do objektov, kjer se zaključijo z glavno plinsko požarno pipo v omarici na fasadi objekta.«
III. POSEBNA MERILA IN POGOJI
4. člen
V 8.f členu se naslov »Območje urejanja ŠMP 4/4 Lavrica« spremeni v naslov »Območje urejanja ŠMP 4/4 Dolenjska cesta«. Ostali del teksta tega člena ostane nespremenjen.
5. člen
(1) V prilogi 2, se na koncu sklopa popisa projektne dokumentacije za kanalizacijski sistem, dodajo tri alinee:
»– Primarni kanalizacijski zbirnik Škofljica–Lavrica, izdelovalec KONO-B d.o.o., št. projekta 1060/04
– Povezovalni kanal med primarnim zbirnikom in kanalizacijskim sistemom naselja Lavrica, izdelovalec KONO-B d.o.o., št. projekta 1187/06
– Operativni program odvajanja in čiščenja komunalnih voda v Občini Škofljica, november 2007, izdelovalec JP Vodovod – Kanalizacija«.
(2) V prilogi 2 se na koncu sklopa popisa projektne dokumentacije za vodovodni sistem, doda alinea:
»Obnova vodovoda Škofljica–Lavrica, izdelovalec KONO d.o.o., v izdelavi«.
IV. KONČNA DOLOČBA
6. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-05/2009
Škofljica, dne 3. aprila 2009
Župan
Občine Škofljica
Boštjan Rigler l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti