Uradni list

Številka 17
Uradni list RS, št. 17/2006 z dne 17. 2. 2006
Uradni list

Uradni list RS, št. 17/2006 z dne 17. 2. 2006

Kazalo

654. Pravilnik o enkratni denarni pomoči za novorojence v Občini Benedikt, stran 1568.

Na podlagi 15. člena Statuta Občine Benedikt (Uradni list RS, št. 19/99) je Občinski svet Občine Benedikt na 23. redni seji dne 1. 2. 2006 sprejel
P R A V I L N I K
o enkratni denarni pomoči za novorojence
v Občini Benedikt
1. člen
Ta pravilnik ureja dodeljevanje enkratne denarne pomoči za novorojence družinam z območja Občine Benedikt, določa upravičence, višino denarne pomoči, pogoje in postopek za uveljavljanje dodelitve denarne pomoči.
2. člen
Enkratna denarna pomoč za novorojenca je enkratna denarna pomoč novorojenemu otroku, s katero se družini zagotovijo praviloma dodatna denarna sredstva za pokrivanje stroškov, ki nastanejo z rojstvom otroka, in vzpodbudi starševstvu.
3. člen
Pravico do denarne pomoči ima novorojenec oziroma eden od staršev novorojenca, pod pogojem, da sta oba z novorojencem državljana Republike Slovenije in imata stalno prebivališče v Občini Benedikt.
4. člen
Pravica do denarne pomoči za novorojenca se uveljavlja s pisno vlogo pri Občinski upravi Občine Benedikt, Čolnikov trg 5, 2234 Benedikt. Rok za vložitev pisne vloge je najkasneje šest mesecev po otrokovem rojstvu.
Po preteku tega roka se vloga s sklepom zavrže kot prepozno vložena.
5. člen
V vlogi iz prejšnjega člena je potrebno navesti podatke o državljanstvu in stalnem prebivališču za starše in novorojenca, številko transakcijskega računa, na katerega se nakaže denarna pomoč, in davčno številko prejemnika.
Vlogi iz prejšnjega odstavka je potrebno priložiti naslednja dokazila:
– izpisek iz rojstne matične knjige novorojenca in
– potrdilo o stalnem prebivališču novorojenca in staršev.
Če upravičenec ne predloži dokazil iz prejšnjega odstavka, jih pridobi Občinska uprava.
6. člen
O višini neto denarne pomoči odloča Občinski svet Občine Benedikt s sklepom za vsako proračunsko leto posebej.
Sredstva za izplačilo denarne pomoči zagotovi Občina Benedikt iz proračuna Občine Benedikt. Izplačila se izvajajo vsak drugi mesec v letu.
7. člen
Z dnem uveljavitve tega pravilnika preneha veljati Pravilnik o enkratni denarni pomoči za novorojence v Občini Benedikt (Uradni list RS, št. 53/02) in Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o enkratni denarni pomoči za novorojence v občini Benedikt (objavljen na krajevno običajen način z dne 31. 3. 2005).
8. člen
Ta pravilnik se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati dan po objavi.
Št. 12102-001/2006-3
Benedikt, dne 2. februarja 2006
Župan
Občine Benedikt
Milan Gumzar l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti