Uradni list

Številka 1
Uradni list RS, št. 1/1992 z dne 11. 1. 1992
Uradni list

Uradni list RS, št. 1/1992 z dne 11. 1. 1992

Kazalo

15. Sklep o izločitvi Zdravstvenega doma Brežice in Lekarne Brežice iz javnega zavoda Zdravstveni center Brežice, stran 28.

Na podlagi 51. člena zakona o zavodih (Uradni list RS, št. 12/91) in 13. člena odloka o določitvi pristojnosti, sestave zborov in volitvami v zbore Skupščine občine Brežice (Uradni list SRS, št. 2/90) je Skupščina občine Brežice na 16. skupni seji vseh treh zborov dne 23. 12. 1991 sprejela
SKLEP
o izločitvi Zdravstvenega doma Brežice in Lekarne Brežice iz javnega zavoda Zdravstveni center Brežice
1
Iz javnega zavoda Zdravstveni center Brežice se izločijo naslednje organizacijske enote:
– Zdravstveni dom Brežice
– Lekarna Brežice.
Skupščina soglaša z izločitvijo organizacijskih enot.
Izločeni organizacijski enoti se na podlagi aktov o ustanovitvi, ki jih sprejme ustanoviteljica, organizirata kot samostojni javni zavodi.
2
Z ustanovitvijo javnih zavodov v skladu s predhodno točko tega sklepa javni zavod Zdravstveni center Brežice deluje z organizacijskima enotama: Splošna bolnišnica Brežice in Skupne službe ZC. V tej obliki deluje zavod le do sprejema novega zakona o zdravstvenem varstvu in uskladitve z njim.
3
Po ustanovitvi vseh dosedanjih enot Zdravstvenega centra Brežice v samostojne javne zavode, le-ti s pogodbo uredijo medsebojne pravice in obveznosti do dosedanje organizacijske enote Skupnih služb. Če do sporazuma ne pride, vsak javni zavod prevzame tisti del dela in delavcev, ki ga je združil v Zdravstveni center v deležu dosedanjega financiranja organizacijske enote delovne skupnosti.
4
Ta sklep velja naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS, uporablja pa se s 1. 1. 1992.
Št. 501-2/91-I
Brežice, dne 23. decembra 1991.
Predsednik
Skupščine občine Brežice
Teodor Oršanič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti