Uradni list

Številka 31
Uradni list RS, št. 31/2003 z dne 28. 3. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 31/2003 z dne 28. 3. 2003

Kazalo

1272. Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o zazidalnem načrtu "Rekreacijski center na Golovcu", stran 3774.

Mestni svet mestne občine Celje je na podlagi 72. člena zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 110/02) in 17. člena statuta Mestne občine Celje (Uradni list RS, št. 41/95, 77/96, 37/97, 50/98, 28/99, 117/00 in 108/01) na seji dne 12. 3. 2003 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah odloka o zazidalnem načrtu »Rekreacijski center na Golovcu«
1. člen
V skladu s prostorskimi sestavinami dolgoročnega plana Občine Celje za obdobje od leta 1986 do leta 2000 (Uradni list SRS, št. 4/88 in Uradni list RS, št. 18/91, 54/94) in srednjeročnim družbenim planom Občine Celje za obdobje od leta 1986 do leta 1990 (Uradni list SRS, št. 40/86 in Uradni list RS, št. 48/90) se spremeni in dopolni zazidalni načrt »Rekreacijski center na Golovcu« (projekt Zavod za napredek gospodarstva Celje, št. 68/67, odlok je bil objavljen v Uradnem vestniku Celje, št. 30/68, kasnejše spremembe pa v Uradnem listu SRS, št. 10/76, 8/78, 19/85, 1/87 in Uradnem listu RS, št. 1/92, 57/98, 55/00) po projektu številka 49/02, izdelal Nande Korpnik s.p., Celje.
2. člen
Spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta »Rekreacijski center na Golovcu« se nanašajo na jugozahodni del rekreacijskega centra Golovec, na območje ob stiku Pokopališke in Opekarniške ceste, severno od Dečkove ceste, kjer je predvidena izgradnja stanovanjsko poslovnega objekta – pisarniška dejavnost s pripadajočo zunanjo ureditvijo.
Odlok o zazidalnem načrtu »Rekreacijski center na Golovcu« (UVC, št. 30/68) se spremeni in dopolni tako, da se za 2. členom dodajo novi členi, ki se glasijo:
II. MEJA IN VELIKOST OBRAVNAVANEGA OBMOČJA TER SEZNAM PARCEL
2.a člen
Meja ureditvenega območja sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta zajema območje, ki se na jugu zaključi ob Pokopališki cesti, na vzhodu predstavlja mejo Opekarniška cesta, na zahodu poteka meja obravnavanega območja po parcelni meji – po robu močno nagnjenega terena Golovca in se zaključi na severu na robu gostega rastišča na pobočju Golovca.
Ureditveno območje sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta zajema naslednje parcele, vse k.o. Sp. Hudinja: 948, 947/1, del 946, del 971/1, 952, 958/3.
Velikost obravnavanega območja meri 4392 m2.
III. FUNKCIJA OBMOČJA
2.b člen
Obravnavano območje je namenjeno stanovanjsko poslovnim objektom – pisarniška dejavnost s funkcionalnimi tlakovanimi površinami in odprtimi ali zaprtimi samostojnimi garažami. Predvidena je tudi sprememba namembnosti obstoječega stanovanjskega objekta (spodnji nivo parcele) v poslovnega – pisarniška dejavnost in obstoječega poslovnega objekta (zgornji nivo parcele) v stanovanjskega.
IV. URBANISTIČNI IN ARHITEKTONSKI POGOJI NAČRTOVANIH OBJEKTOV
2.c člen
Ureditveno območje sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta obsega zazidane površine, urejene zelene površine, peš površine, prometne površine in površine za parkiranje.
Urbanistična zasnova predvidene pozidave je določena kot samostojna gradnja stanovanjsko poslovnega objekta s pripadajočo zunanjo ureditvijo. Predviden poslovno stanovanjski objekt – pisarniška dejavnost ima spodnji del z možnostjo galerijske izvedbe obrnjen proti Opekarniški ulici, medtem ko je njegov zgornji del (nadstropje) obrnjen navznoter, proti zahodu, v naravni atrij in je zamejen z naravno strmo brežino. Znotraj atrija se uredi parkirna ploščad, dovozna pot in zelenica. Nadstropje je namenjeno za stanovanjske namene, spodnji del objekta za poslovne namene – pisarniška dejavnost. Namembnost poslovnih prostorov mora biti okolju sprejemljiva in ne sme dodatno obremenjevati soseske s prekomernim hrupom in prometom.
Gabariti in oblikovanje objekta
Okvirne dimenzije objekta – maksimalne tlorisne dimenzije so 56,67 × 15,73 metrov, etažnost in višinski gabarit je klet + pritličje, bruto etažna površina kleti je 333,16 m2 in pritličja 520,72 m2, osnovna višinske kota pritličja je ± 0,00 m, kleti – 3,80 m in strehe +5,50 m, zanje veljajo tolerance določene v projektu sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta »Rekreacijski center na Golovcu« in so odvisne od arhitekture in zasnove objekta. Oblikovanje objekta naj bo sodobno in aktualno v okviru časa v katerem nastaja.
V. ZUNANJA UREDITEV, MEJE GRADBENIH PARCEL TER FUNKCIONALNA ZEMLJIŠČA
2.d člen
Predvidene povozne površine, njihova obdelava in oblika bodo glede na ureditev stanovanjsko poslovnega objekta – pisarniška dejavnost in ostalega še zgrajenega stavbenega fonda natančneje določene v projektu zunanje ureditve. Višinske kote platojev bodo praviloma določene v postopku lokacijske dokumentacije. Ureditveno območje sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta »Rekreacijski center na Golovcu« je razdeljeno na tri sklope: funkcionalno zemljišče zelenih površin s posebnim pomenom, funkcionalno zemljišče pripadajoče zelenice in funkcionalno zemljišče grajenih objektov. Funkcionalno zemljišče je mogoče znotraj posameznih sklopov, prikazanih v projektu Spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta »Rekreacijski center na Golovcu« deliti glede na faznost izgradnje in glede na predvidene ter obstoječe objekte.
VI. KOMUNALNA IN ENERGETSKA INFRASTRUKTURA
2.e člen
Cestno omrežje
Funkcionalni uvoz bo zasebnega značaja in se samo priklopi na obstoječi cestni sistem.
Vodovodno omrežje
Novogradnja se priključi na odjemna mesta obstoječih gradenj, skladno s pogoji, ki jih poda upravljavec. Izvedeno interno kanalizacijsko omrežje mora biti obdelano v projektni dokumentaciji.
Požarna varnost
Dovozi za gasilska vozila so urejeni preko cestnega omrežja. Varen umik ljudi je mogoč preko izhodov na vse zunanje površine.
Kanalizacija
Potrebno je zgraditi ločeno kanalizacijo za odvod odpadnih komunalnih (fekalnih) in padavinskih voda. Padavinske odpadne vode je potrebno odvajati ločeno v meteorno kanalizacijo.
Elektro omrežje
Za zagotovitev ustrezne preskrbe z električno energijo se izvrši priklop na obstoječe objekte pod pogoji, ki jih poda upravljavec.
Ogrevanje
Nov poslovno stanovanjski objekt se bo ogreval z lastnim lokalnim virom energije (kurilno olje).
VII. VARSTVO OKOLJA
2.f člen
Varstvo pred hrupom
Predvideni poslovno stanovanjski objekt ne bo predstavljal vira povečanega hrupa in zanj niso predvideni nobeni protihrupni ukrepi.
VIII. FAZNOST IZGRADNJE
2.g člen
Poslovno stanovanjski objekt se bo glede na potrebe in možnosti izgrajeval postopno. Pogoj za faznost so okoljevarstveni pogoji, ki morajo zagotavljati normalno funkcioniranje posameznih etap znotraj predlaganega ureditvenega območja.
IX. TOLERANCE
2.h člen
Pri tlorisnih in višinskih gabaritih objekta so mogoče tolerance največ do 10% predpisanih dimenzij iz zazidalnega načrta ob pogoju arhitekturno, oblikovno ter okoljevarstveno ustreznejših rešitvah. Pri prometnih parkirnih in zunanjih površinah so kot toleranca mogoče smiselne spremembe predlaganih ureditev, ki so pogojene s prometno, komunalno in okoljevarstveno ustreznejšimi rešitvami in so v soglasju s tangiranimi upravljavci prometne in komunalne infrastrukture.
X. KONČNE DOLOČBE
2.i člen
Ob sprejetju navedenega odloka preneha veljati osnovni zazidalni načrt »Rekreacijski center na Golovcu« (projekt ZNG, št. 68/67) v delu, ki ga v svojem ureditvenem območju opredeljujejo spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta za rekreacijski center Golovec (projekt Korpnik Nande s.p./ arhitekt, Celje, številka projekta 49/02).
2.j člen
Nadzorstvo nad izvajanjem tega odloka opravlja Inšpektorat Republike Slovenije za okolje in prostor.
2.k člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 35005-12/02
Celje, dne 12. marca 2003.
Župan
Mestne občine Celje
Bojan Šrot l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti