Uradni list

Številka 75
Uradni list RS, št. 75/2002 z dne 22. 8. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 75/2002 z dne 22. 8. 2002

Kazalo

3584. Program priprave sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta "stanovanjska soseska Hrastina v Brežicah", stran 8325.

Na podlagi 35. in 36. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86 in Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93 in 44/97) in 30. člena statuta Občine Brežice (Uradni list RS, št. 49/99, 86/99) je župan Občine Brežice dne 12. 8. 2002 sprejel
P R O G R A M
priprave sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta »stanovanjska soseska Hrastina v Brežicah«
1. Predmet in cilj
1. člen
S tem programom se podrobneje določi vsebina in obseg potrebnih strokovnih podlag, ki jih je potrebno izdelati v postopku izdelave: sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta »Stanovanjska soseska Hrastina v Brežicah« in določitev subjektov, ki sodelujejo pri izdelavi, način njihovega sodelovanja, obveznosti, ki jih morajo opraviti, roki za posamezne faze izdelave ter sredstva, potrebna za njegovo pripravo.
Spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta »Stanovanjska soseska Hrastina v Brežicah« temeljijo na zazidalnem načrtu »Stanovanjska soseska Hrastina v Brežicah« , ki je bil sprejet 1. 4. 1966 leta (Uradni vestnik Celje, št. 11/66 in spremembe Uradni list SRS, št. 22/75, 6/88 in Uradni list RS, št. 7/98 in 108/01) in se izdelajo v skladu z veljavno zakonodajo.
Po veljavnem zazidalnem načrtu je za obravnavano območje predvidena le stanovanjska gradnja, investitor-lastnik pa želi objekt delno preurediti, povečati in spremeniti v poslovno-stanovanjski objekt, in sicer mini pekarna s prodajalno pekarskih izdelkov.
2. Strokovne podlage
2. člen
Pri izdelavi sprememb in dopolnitev se upoštevajo izdelane strokovne podlage, ki so bile pripravljene za planske akte občine in za veljavni zazidalni načrt »Stanovanjska soseska Hrastina v Brežicah«, s tem, da se jih dopolni z zakonsko predpisanimi strokovnimi podlagami za prostorski izvedbeni akt in izdela osnutek prostorsko izvedbenega akta z prikazanimi predlogi možnih prostorskih ureditev na podlagi strokovnih spoznanj ter ukrepov na obravnavanemu območju.
Pred izdelavo in v času priprave se izdela še naslednje strokovne podlage in študije:
– ustrezna geodetska podlaga geodetski posnetek 1:500, z predpisano vsebino – (29. in 45. člen ZUN)
– predlog arhitekturno-urbanistične ureditve obravnavanega območja – idejna rešitev
– predlog komunalno-energetske in prometne ureditve – usklajena idejna rešitev z predhodno pridobljenimi usmeritvami, zahtevami in omejitvami (pogoji), ki jih mora pripravljalec prostorsko-izvedbenega akta upoštevati pri izdelavi. Op. zakonsko predpisano soglasje pristojnih upravljalcev se (v skladu z 39. členom ZUP), zoža le na ugotovitev o upoštevanju danih pogojev, torej samo z obvezno izdajo soglasja brez dodatnih zahtev in pogojev
– ukrepi za obrambo in zaščito.
3. Obseg in vsebina sprememb in dopolnitev izvedbenega načrta
3. člen
Spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta »Stanovanjska soseska Hrastina v Brežicah« (v nadaljevanju: SD ZN »Stanovanjska soseska Hrastina«) obsega v osnovi parcele št. 950, 951 k.o. Brežice, z obdelavo tudi parcel vplivnih tangenc (sprememb in dopolnitev z zakonsko predpisano vsebino glede na veljavni PIN ZN Hrastina), kar je predmet programa priprave in dopisa Občine Brežice – OPNR z dne 28. 6. 2002 z zahtevo o dopolnitvi pobude, dogovora 15/02 z dne: 11. 7. 2002, št.: 352-531/02 ter morajo biti zajete v predlogu komunalno – energetske in prometne ureditve;
Natančna meja območja se tako določi v osnutku SD ZN «Stanovanjska soseska Hrastina« na osnovi strokovnih podlag.
SD ZN »Stanovanjska soseska Hrastina« bo (v obravnavanem območju) preveril in ovrednotil obstoječ prostor in na novo vzpostavil smernice za možen prostorski in vsebinski razvoj območja glede na obstoječe značilnosti in dejstva v prostoru.
SD ZN »Stanovanjska soseska Hrastina« mora biti pripravljen tako, da bo njegov tekstualni in grafični del skladen z določili zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor, navodilom o vsebini posebnih strokovnih podlag in o vsebini prostorskih izvedbenih aktov in zakona o varstvu okolja, (definiranje mejnih ravni hrupa).
4. Veljavni PIA-PIN
4. člen
Pri izdelavi SD ZN »Stanovanjska soseska Hrastina« se mora uporabiti in smiselno upoštevati obstoječi PIN ZN »Stanovanjska soseska Hrastina« Brežice (Uradni vestnik Celje, št. 11/66 in spremembe Uradni list SRS, št. 22/75, 6/88 in Uradni list RS, št. 7/98 in 108/01) (Uradni list RS, št. 27/94 in 74/97).
5. Nosilci v postopku priprave
5. člen
Naročnik in investitor sprememb in dopolnitev je Suban Jožef in Darinka, Obrežje 19A, 8261 Jesenice na Dolenjskem.
Izdelovalec sprememb in dopolnitev bo izbran s strani investitorja.
Veljavne naloge razvidne iz 67. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor opravi Oddelek za prostorsko načrtovanje in razvoj Občine Brežice t.j. naloge skladne s sprejetim dogovorom 15/02 z dne: 11. 7. 2002, št.: 352-531/02. Preostale naloge izvaja s strani investitorja izbrani izdelovalec sprememb PIA-PIN.;
6. Soglasodajalci
6. člen
Organi in organizacije, ki morajo podati predhodne usmeritve, zahteve, omejitve (pogoji) ter soglasja k osnutku sprememb in dopolnitev:
– RS Ministrstvo za obrambo – Inšpektorat RS, za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, izpostava Krško
– RS Ministrstvo za zdravstvo – Zdravstveni inšpektorat RS, izpostava Krško
– Kop Brežice – komunala
– Kop Brežice – promet
– Elektro Celje – PE Krško
– Telekom Slovenije
– Adriaplin d.o.o. Ljubljana
– KS Brežice
– ZVND Novo mesto
– ZVKD Novo mesto
– Občina Brežice Oddelek za gospodarske dejavnosti
– Ministrstvo za obrambo, izpostava Brežice.
Če se v postopku priprave sprememb in dopolnitev ugotovi, da je potrebno pridobiti predhodna mnenja in pogoje ter soglasja organov, ki niso našteti v prejšnjem odstavku, se le ta pridobe v postopku.
Soglasodajalci morajo v 30 dneh po prejemu osnutka prostorsko izvedbenega akta z prikazanimi predlogi možnih prostorskih ureditev na podlagi strokovnih spoznanj ter ukrepov na obravnavanemu območju pismeno posredovati usmeritve, zahteve in omejitve (pogoje), ki jih mora pripravljalec prostorsko izvedbenega akta upoštevati pri izdelavi sprememb in dopolnitev PIA, sicer se šteje, da pogojev nimajo in zato njihovo sodelovanje in soglasje k osnutku ni potrebno.
Na izdelani osnutek SD ZN »Stanovanjska soseska Hrastina« morajo soglasodajalci v tridesetih dneh po prejemu vloge pisno izdati ali utemeljeno zavrniti soglasje oziroma mnenje sicer se šteje, da je soglasje dano.
Pri izdaji soglasij se preverja upoštevanje zahtevanih usmeritev, zahtev, omejitev (pogoje) k osnutku sprememb in dopolnitev PIA. Zaradi drugačnih zahtev ni možno zavrniti izdaje soglasja.
7. Terminski plan
7. člen
Osnutek sprememb SD ZN »Stanovanjska soseska Hrastina« se dostavi strokovnim službam občine po pridobitvi in uskladitvi pogojev soglasodajalcev.
Župan sprejme sklep o enomesečni javni razgrnitvi osnutka po prejemu osnutka.
V času trajanja javne razgrnitve, ki traja najmanj 30 dni, je organizirana javna obravnava.
Občinski svet zavzame stališča do pripomb in predlogov k osnutku SD ZN »Stanovanjska soseska Hrastina« .
Po sprejetju stališč do pripomb, se dopolni osnutek v tistih sestavinah, na katerega so se nanašale strokovno utemeljene pripombe in predlogi.
Na dopolnjen osnutek se pridobijo soglasja pristojnih organov in organizacij, ki so določena v 6. členu – točka 6.
Predlog SD ZN »Stanovanjska soseska Hrastina« se posreduje Občinskemu svetu v sprejem.
Po sprejemu na občinskem svetu se predloži 3 izvode SD ZN »Stanovanjska soseska Hrastina« Občini Brežice.
Občina Brežice usklajen odlok o SD ZN »Stanovanjska soseska Hrastina« objavi v uradnem listu.
8. Končna določba
Ta program priprave začne veljati z dnem objave v Uradnem listu RS.
Št. 352-531/02
Brežice, dne 12. avgusta 2002.
Župan
Občine Brežice
Vladislav Deržič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti