Uradni list

Številka 101
Uradni list RS, št. 101/2001 z dne 13. 12. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 101/2001 z dne 13. 12. 2001

Kazalo

4962. Odlok o uvedbi uličnega sistema v naselju Horjul, stran 10311.

Na podlagi 8. člena zakona o imenovanju in evidentiranju naselij, ulic in stavb (Uradni list SRS, št. 5/80 in 42/86), pravilnika o določanju imen naselij in ulic ter o označevanju naselij, ulic in stavb (Uradni list SRS, št. 11/80) in 15. člena statuta Občine Horjul (Uradni list RS, št. 18/99 in 12/01) je Občinski svet občine Horjul na 27. seji, dne 6. 12. 2001 sprejel
O D L O K
o uvedbi uličnega sistema v naselju Horjul
1. člen
Na območju Občine Horjul se za celotno naselje Horjul uvede ulični sistem.
Na novo se poimenujejo naslednje ulice:
1. Ljubljanska cesta – ulica poteka skozi naselje Horjul od meje z naseljem Ljubgojna na zahodu do meje z naseljem Zaklanec na vzhodu.
2. Vrhniška cesta – ulica se odcepi iz Ljubljanske ceste pri Metrelu in poteka proti Vrhniki do občinske meje.
3. Lipalca – ulica se odcepi iz Vrhniške ceste pri hiši Horjul št. 127 in poteka proti vzhodu in zajema celotni zaselek.
4. Livada – ulica se odcepi iz Ljubljanske ceste pri gasilskem domu in poteka v prvem delu južno do hiše Horjul št. 109, kjer zavije proti zahodu do ulice Na Vovčne.
5. Na Staje – ulica se odcepi iz ulice Livada pri hiši Horjul št. 109 in poteka proti jugu, kjer se pri hiši Horjul št. 206 slepo konča.
6. Obrtna ulica – ulica se odcepi na ulici Na staje pri hiši Horjul št. 108 b in poteka proti vzhodu do hiše Horjul št. 216 in jugovzhodu do hiše Horjul št. 108 f.
7. Mala ulica – ulica se odcepi iz ulice Livada pri hiši Horjul št. 224 in poteka proti severu, kjer se pri hiši Horjul št. 238 slepo konča.
8. Na Vovčne – ulica se odcepi iz Ljubljanske ceste pri kapelici sv. Antona in poteka proti jugu kjer se pri hiši Horjul št. 120 slepo konča.
9. Vrtna ulica – ulica se odcepi iz ulice Na Vovčne pri hiši Horjul št. 46, poteka proti zahodu in pri hiši Horjul št. 156 zavije južno, kjer se konča pri potoku pri hiši Horjul št. 164.
10. Na grič – ulica se odcepi iz ulice Na Vovčne pri hiši Horjul št. 118 in poteka proti jugu, kjer se pri hiši Horjul št. 123 slepo konča.
11. Cvetlična pot – ulica se odcepi iz Ljubljanske ceste pri hiši Horjul št. 219 in poteka proti jugu, kjer se pri hiši Horjul št. 204 slepo konča.
12. Slovenska cesta – ulica se odcepi iz Ljubljanske ceste pri spomeniku in poteka proti severu do križišča pri hiši Horjul št. 186.
13. Šolska ulica – ulica se odcepi iz Slovenske ceste pri hiši Horjul št. 57 in poteka proti zahodu do meje z naseljem Ljubgojna.
14. Pot na Koreno – ulica se odcepi iz Slovenske ceste pri hiši Horjul št. 186 in poteka proti zahodu do meje z naseljem Koreno nad Horjulom.
15. Graben – ulica se odcepi iz Slovenske ceste pri hiši Horjul št. 186 in poteka proti severu, kjer se pri hiši Horjul št. 91 slepo konča.
16. Pod hribom – ulica se odcepi iz Slovenske ceste pri hiši Horjul št. 192 in poteka proti severovzhodu, kjer se pri hiši Horjul št. 89 slepo konča.
17. Lepa pot – ulica se odcepi iz Slovenske ceste pri cerkvi sv. Marjete in poteka proti severu ob potoku, kjer se pri hiši Horjul št. 185 slepo konča.
18. Pot za cerkvijo – ulica se odcepi iz Slovenske ceste pri cerkvi sv. Marjete in poteka proti vzhodu do hiše Horjul št. 76 b, kjer se slepo konča.
19. Ob potoku – ulica se odcepi iz Ljubljanske ceste in poteka ob potoku do cerkve sv. Marjete.
20. Stara cesta – ulica se odcepi iz Ljubljanske ceste pri Metrelu in poteka proti severovzhodu do meje z naseljem Zaklanec.
21. Sončna pot – ulica se odcepi iz Stare ceste pri hiši Horjul št. 6 in poteka proti jugu do hiše Horjul št. 199 in proti vzhodu do hiše Horjul št. 270, kjer se slepo konča.
22. Brezovec – ulica se odcepi iz Stare ceste pri hiši Horjul št. 5 in poteka proti severu, kjer se pri hiši Horjul št. 3 slepo konča.
2. člen
Območna geodetska uprava – izpostava Ljubljana izvede na podlagi tega odloka vse spremembe in jih vnese v register uradno poimenovanih ulic ter novo določene hišne številke v evidenco hišnih številk, ki jih v skladu s prvim odstavkom 12. člena zakona o imenovanju in evidentiranju naselij, ulic in stavb (Uradni list SRS, št. 5/80 in 42/86) vodi v registru območij teritorialnih enot za območje Občine Horjul.
3. člen
Hišne tablice v naselju Horjul so modre barve in vsebujejo napis: hišno številko ter ime ulice. Tablice so standardnih dimenzij.
Tabla z imenom ulice je bele barve s črnim napisom.
4. člen
Območna geodetska uprava – izpostava Ljubljana je dolžna naročiti in posredovati lastnikom stavb nove tablice s hišnimi številkami in imeni ulic.
Lastniki oziroma uporabniki stavb morajo nove tablice s hišnimi številkami namestiti v roku 14 dni po prejemu obvestila o prevzemu hišne tablice s strani pristojne geodetske uprave.
Pri preoštevilčenju hišne številke mora lastnik ali upravljalec stavbe staro tablico odstraniti v roku enega leta. V tem času pa sta na stavbi nova in stara tablica.
5. člen
Vse spremembe v registru stalnega prebivalstva izvede Upravna enota Ljubljana po prejemu obvestila pristojne geodetske uprave.
6. člen
Stroški izdelave novih tablic, ki so posledica preimenovanja naselja v ulice, gredo v breme proračuna Občine Horjul, razen v primerih, ko stranka še nima hišne tablice oziroma številke.
7. člen
Kartografski prikaz novega stanja je sestavni del tega odloka in je razviden iz kartografskega prikaza Registra prostorskih enot v M 1:5000, ki ga vodi Geodetska uprava RS, izpostava Ljubljana.
8. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 732/2001
Horjul, dne 7. decembra 2001.
Župan
Občine Horjul
mag. Daniel Fortuna l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti