Uradni list

Številka 42
Uradni list RS, št. 42/2000 z dne 19. 5. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 42/2000 z dne 19. 5. 2000

Kazalo

1977. Odlok o zazidalnem načrtu za poslovni center Arclin, stran 5760.

Občinski svet občine Vojnik je na podlagi 39. in 40. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85 in 29/86 ter Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 52/93, 56/93, 71/93 in 44/97) in 9. člena statuta Občine Vojnik dne 18. 5. 2000 sprejel
O D L O K
o zazidalnem načrtu za poslovni center Arclin
I. SPLOŠNA DOLOČBA
1. člen
V skladu s prostorskimi sestavinami dolgoročnega in srednjeročnega plana Občine Vojnik za obdobje od leta 1986 do leta 2000 (odlok objavljen v Uradnem listu RS, št. 99/99) se sprejme zazidalni načrt za poslovni center Arclin, ki ga je pod številko 79/00-01 izdelala Vizura d.o.o. Celje.
II. MEJA OBMOČJA
2. člen
Ureditveno območje zazidalnega načrta obsega parcele 159/3, 159/4 in 159/5 k.o. Arclin. Meja območja zazidalnega načrta poteka po zahodnem robu cestnega telesa regionalne ceste R2 – 430/282 Višnja vas – Celje, nato po južnem robu parcel 159/3 in 159/5, dalje po zahodnem robu parcel 159/5, 153/3 in 159/4, na severu je območje omejeno s severnima robovoma parcele 159/4 k.o. Arclin z zaključkom ob zahodnem robu regionalne ceste.
III. FUNKCIJA OBMOČJA
3. člen
Območje je namenjeno poslovnim in poslovno-stanovanjskim dejavnostim.
IV. URBANISTIČNI IN ARHITEKTONSKI POGOJI
4. člen
1. Bencinski servis
Predviden je kot pritličen objekt s prodajalno, okrepčevalnico, pokritimi točilnimi mesti ter kioskom za prodajo plina v jeklenkah; cisterne bodo vkopane v zelenici vzdolž regionalne ceste Višnja vas – Celje.
Tlorisne dimenzije bencinskega servisa bodo cca 17 x 11,50 m, avtopralnice ca. 6,50 x 11 m ter nadstrešnice ca. 17 x 23 m.
Objekt je lahko zidan ali montažen, fasade so lahko obdelane v klasičnih materialih ali obložene z montažnimi fasadnimi elementi, streha bo ravna, nadstrešnica pa kombinirana s pleksi ali plastično polkrožno nadsvetlobo. Na vzhodni strani ob cesti je predvidena postavitev totema s simbolom lastnika bencinskega servisa, na zahodni strani pa kiosk za prodajo plina v jeklenkah.
2. Poslovno-stanovanjski objekt
Predviden je delno kot pritličen, delno dvoetažen objekt, namenjen je salonu za prodajo avtomobilov in rezervnih delov, servisni delavnici, kozmetičnim delom in skladiščem v pritličju ter stanovanjem in pisarnami v nadstropju.
Tlorisne dimenzije bodo ca. 21 x 31 m, objekt bo višinsko členjen, streha bo simetrična dvokapnica v naklonu 10 do 22°, krita s pločevino ali drugo ustrezno kritino.
Konstrukcija objekta je lahko montažna ali klasična, fasade morajo biti obdelane v sodobnih gradbenih materialih ter v kombinaciji s steklom. Arhitekturni elementi in detajli morajo biti kvalitetni kakor tudi zaključki strešin tako, da bo objekt dajal videz sodobno grajenega objekta.
3. Pokrito parkirišče
Je predvideno na SZ delu kompleksa za ca. 30 parkirnih mest. Konstrukcija nadstrešnice je lahko armiranobetonska ali kovinska, s simetrično streho v enakem naklonu kot pri poslovno-stanovanjskem objektu, v enaki kritini in oblikovnih elementih.
4. Zunanja in hortikulturna ureditev
Zaradi izravnave terena bo na južnem, zahodnem in delno tudi severnem delu potrebna ureditev opornih zidov, ki so lahko zgrajeni iz naravnega kamna ali betona z obveznim zaključnim elementom v obliki korit za zasaditev primernih zimzelenih rastlin. Na mestih, kjer je višinska razlika manjša, je mogoča tudi kombinacija s primerno oblikovano ograjo.
Vse predlagane zelenice je potrebno zatraviti in hortikulturno urediti ter obvezno z zimzelenimi popenjalkami zasaditi korita na opornih zidovih.
V. PROMETNA, KOMUNALNA IN ENERGETSKA INFRASTRUKTURA
5. člen
Območje zazidalnega načrta je v večji meri komunalno in energetsko opremljena. Ogrevanje je predvideno s plinom iz vkopanih cistern. Poslovni center bo imel priključek delno iz bencinskega servisa v smeri proti Celju in odcep na poslovni kompleks v nivojskem, kanaliziranem T priključku. Izvedba navedenih priključkov bo zahtevala rekonstrukcijo regionalne ceste, kar pa ni predmet tega zazidalnega načrta.
VI. VARSTVO OKOLJA
6. člen
Pri izvedbi zazidalnega načrta morajo biti upoštevana vsa določila v zvezi z varstvom okolja.
VII. TOLERANCE
7. člen
Pri tlorisnih in višinskih gabaritih bencinskega servisa, poslovno-stanovanjskega objekta in pokritega parkirišča, so kot tolerance mogoče smiselne spremembe dimenzij le-teh s pogojem, da ne spreminjajo osnovnega koncepta zazidalnega načrta in z upoštevanjem, da so usklajene s pogoji upravljalcev posameznih komunalnih vodov ter ob pogoju, da gre za izboljšanje funkcionalnih in oblikovnih rešitev objektov.
Kot tolerance so mogoče tudi strokovno utemeljene spremembe zunanje, prometne in komunalne ureditve. V primeru opustitve dejavnosti, ki je predvidena v poslovno-stanovanjskem objektu, so mogoče kot tolerance tudi druge poslovne dejavnosti, ki so prostorsko in okoljevarstveno sprejemljive in jih razpoložljivi prostor dopušča.
VIII. ETAPE IZVAJANJA ZAZIDALNEGA NAČRTA
8. člen
Izgradnja objektov se lahko izvaja fazno glede na možnosti in potrebe posameznih investitorjev.
IX. KONČNE DOLOČBE
9. člen
Projekt iz 1. člena tega odloka je stalno na vpogled vsem zainteresiranim na sedežu Občine Vojnik.
10. člen
Nadzorstvo nad izvajanjem tega odloka opravljajo pristojne inšpekcijske službe.
11. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 779-5/2000-15
Vojnik, dne 18. maja 2000.
Župan
Občine Vojnik
Benedikt Podergajs l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti