Uradni list

Številka 65
Uradni list RS, št. 65/1995 z dne 16. 11. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 65/1995 z dne 16. 11. 1995

Kazalo

3012. Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o pomožnih objektih za potrebe občanov in njihovih družin (Brežice), stran 5065.

Na podlagi 51. in 62. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86 in Uradni list RS, št. 26/90, 47/93), 6. člena navodila o merilih za to, kaj se lahko šteje za objekte oziroma posege v prostor za katere po zakonu ni potrebno lokacijsko dovoljenje, in kaj se lahko šteje za pomožne objekte (Uradni list SRS, št. 27/85) in 73. člena v zvezi s 17. členom statuta Občine Brežice (Uradni list RS, št. 38/95), je Občinski svet občine Brežice na 11. seji dne 24. 10. 1995 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah odloka o pomožnih objektih za potrebe občanov in njihovih družin
1.člen
V odloku o določitvi pomožnih objektov za potrebe občanov in njihovih družin (Uradni list SRS, št. 39/86) se dopolni 1. člen tako, da se doda nova točka e), ki glasi:
“e) mali stabilni tipski rezervoarji do 5 mł za utekočinjeni naftni plin ter izvedba potrebnih priključkov na objekt.”
2. člen
Dopolni se 3. člen odloka tako, da se doda nov drugi odstavek, ki glasi:
“Postavitev malih tipskih rezervoarjev za utekočinjeni naftni plin je možna tudi na območjih, ki se urejajo s prostorsko izvedbenimi načrti pod pogoji tega odloka in da le ta ni v nasprotju z rešitvami veljavnih prostorsko izvedbenih načrtov, kar ugotovi upravni organ pristojen za izdajanje odločb o priglasitvi del.”
3. člen
V 6. členu odloka se spremeni prvi odstavek tako, da se besede: “pristojnemu upravnemu organu Občine Brežice”, nadomestijo z besedami: “upravnemu organu pristojnemu za izdajanje odločb o priglasitvi del”.
V 6. členu se za prvim odstavkom doda nov drugi odstavek, ki glasi:
“Za postavitev malega tipskega rezervoarja mora investitor vlogi priložiti:
– tehnične podatke za rezervoar, ki se postavlja ter skico in izjavo pooblaščenega distributerja plina za Občino Brežice, oziroma izvajalca, ki ima odločbo Ministrstva za gospodarstvo RS za opravljanje del na področju plinifikacije, da bo postavitev izvedena v skladu z določili pravilnika o utekočinjenem naftnem plinu (Uradni list RS, št. 22/91)
– posnetek obstoječega stanja terena z vsemi obstoječimi komunalnimi vodi z vrisanim mestom postavitve in definiranimi odmiki od obstoječih objektov, komunalnih vodov in parcelnih mej
– soglasja upravljalcev tangiranih komunalnih vodov
– soglasja prizadetih sosedov.
Za novim drugim odstavkom se doda še nov tretji odstavek, ki glasi:
“Zaradi odločitve upravnega organa izvede pristojna služba za urbanizem lokacijsko presojo za umestitev malega plinskega rezervoarja v prostor.”
4.člen
V 8. členu se črta beseda “občinski”.
5. člen
V 9. členu se namesto besed: “Medobčinski inšpektorat Krško”, nadomestijo z besedama: “pristojna inšpekcijska služba”.
6. člen
Odlok začne veljati z dnem sprejema in se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 351-01/95-2/7
Brežice, dne 24. oktobra 1995.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Brežice
Alojzij Slavko Sušin l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti