Uradni list

Številka 56
Uradni list RS, št. 56/2014 z dne 25. 7. 2014
Uradni list

Uradni list RS, št. 56/2014 z dne 25. 7. 2014

Kazalo

2482. Sklep o delni povrnitvi stroškov volilne kampanje za lokalne volitve v Občini Brežice, stran 6439.

Na podlagi 28. člena Zakona o volilni in referendumski kampanji (Uradni list RS, št. 41/07, 103/07 – ZpolS-D, 105/08 – Odl.US, 11/11, 28/11 – Odl.US in 98/13) in 19. člena Statuta Občine Brežice (Uradni list RS, št. 10/09, 3/10) je Občinski svet Občine Brežice na 29. redni seji dne 21. 7. 2014 sprejel
S K L E P
o delni povrnitvi stroškov volilne kampanje za lokalne volitve v Občini Brežice
1. člen
S tem sklepom se določijo upravičenci in kriteriji za delno povrnitev stroškov volilne kampanje za lokalne volitve v Občini Brežice.
2. člen
Stroški volilne kampanje na volitvah za člane občinskega sveta ne smejo preseči 0,40 eura na posameznega volilnega upravičenca v občini.
Stroški volilne kampanje na volitvah za župana ne smejo preseči 0,25 eura na posameznega volilnega upravičenca v občini. Če pride do drugega kroga glasovanje se stroški volilne kampanje za kandidata, ki na tem glasovanju kandidirata, lahko povečajo še za 0,15 eura na posameznega volilnega upravičenca v občini.
3. člen
Organizatorjem volilne kampanje na volitvah za člane občinskega sveta, katerih listam so pripadli mandati za člane v občinskem svetu imajo pravico do povrnitve stroškov volilne kampanje v višini 0,33 eura za vsak dobljeni glas, pri čemer skupni znesek povrnjenih stroškov ne sme preseči zneska porabljenih sredstev, razvidnih iz poročila občinskemu svetu in računskemu sodišču, o vseh zbranih in porabljenih sredstvih za volilno kampanjo.
4. člen
Organizatorji volilne kampanje na volitvah za župana so upravičeni do delne povrnitve stroškov volilne kampanje v višini 0,12 eura za vsak dobljeni glas. V primeru, da pride do drugega kroga glasovanja na volitvah za župana, sta kandidata, ki kandidirata v drugem krogu, upravičena do povračila stroškov le na osnovi dobljenih glasov v tem krogu. Skupni znesek povrnjenih stroškov ne sme preseči zneska porabljenih sredstev, razvidnih iz poročila občinskemu svetu in računskemu sodišču, o vseh zbranih in porabljenih sredstvih za volilno kampanjo.
5. člen
Organizator volilne kampanje na volitvah za člane občinskega sveta in na volitvah za župana mora v 15 dneh po zaprtju transakcijskega računa predložiti občinskemu svetu in računskemu sodišču, poročilo o vseh zbranih in porabljenih sredstvih za volilno kampanjo.
Organizatorju volilne kampanje na volitvah za člane občinskega sveta in na volitvah za župana se na njegovo zahtevo povrnejo stroški volilne kampanje iz proračuna občine Brežice, najkasneje v 30 dneh po predložitvi poročila o vseh zbranih in porabljenih sredstvih za volilno kampanjo, občinskemu svetu in računskemu sodišču.
6. člen
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 041-1/2014
Brežice, dne 21. julija 2014
Župan
Občine Brežice
Ivan Molan
 
po pooblastilu župana
Irena Rudman l.r.
direktorica občinske uprave

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti